Kvarner se ovog vikenda virtualno predstavio na najvećem austrijskom turističkom sajmu „Ferienmesse“

Turistička zajednica Kvarnera i tijekom svibnja nastavlja s nizom promotivnih aktivnosti na najbližim emitivnim tržištima. Tako je ovog vikenda regija virtualno promovirana na najvećem austrijskom turističkom sajmu „Ferienmesse“ koji se zbog aktualnih epidemioloških mjera nije mogao održati tradicionalno u siječnju u  Beču već je dobio svoju digitalnu inačicu.

Turistička zajednica Kvarnera zakupila je samostalni „virtualni štand“ na kojem je predstavljena cjelokupna turistička ponuda Kvarnera, od zdravstvenog turizma do bogate gastro ponude, outdoor aktivnosti te kulturnih sadržaja s naglaskom na status Rijeke kao Europske prijestolnice kulture. Najveći naglasak u promociji ipak je stavljen na blizinu i laku dostupnost Kvarnera gostima iz Austrije.

Naime, prema informacijama iz predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Austriji, vodeći i svjetski poznati tour operator TUI bilježi velik interes za Hrvatskom na austrijskom tržištu. Prema trenutnom stanju booking-a za 2021. godinu, Hrvatska je u samom vrhu destinacija za ovogodišnji ljetni odmor te se nalazi na visokom drugom mjestu najtraženijih destinacija među gostima iz Austrije.

Ove informacije od TUI-ja o potražnji za ljetnim destinacijama iz njihovih programa u 2021. godini prenijeli su i brojni popularni austrijski portali kao npr. Traveller-online.at, Oe24.at, diepresse.at i dr.

Uz Kvarner i Turističku zajednicu Kvarnera, na digitalnom sajmu „Ferienmesse“ sudjelovala je i Hrvatska turistička zajednica koja je predstavljala turističku ponudu čitave Hrvatske. Organizatori sajma ponudili su i mogućnost da izlagači budu grupirani zajednički, pa je tako virtualni kvarnerski štand bio smješten uz onaj hrvatski radi imidža ali i postizanja jačeg efekta vidljivosti regije i zemlje. Iako je sajam trajao od 07. do 08. svibnja, svi digitalni sadržaji poput promo filma, ključnih informacija o ponudi Kvarnera, zatim digitalnih verzija brošura i slično ostaju dostupni posjetiteljima sve do 14.05.2021. godine putem službenih stranica sajma (www.ferien-messe.at).

„Analize TUI-ja govore nam i potvrđuju ono što već znamo. I ove godine gosti će birati destinacije koje su lako i brzo dostupne automobilima, a pri tome „last-minute“ booking i mogućnost izmjene termina boravka u bilo kojem trenutku bez dodatnih troškova bit će skoro pa ključni u odlukama gostiju. Uz to, visoka kategorija smještaja ponovno je vrlo tražena, trend koji se na Kvarneru nastavlja iz 2020. godine, a potvrdio nam ga je i ostvareni turistički promet tijekom Uskrsa i prvomajskog vikenda. Dovoljan broj i organizacija dodatnih punktova za testiranje na COVID-19 te procijepljenost turističkih djelatnika također su bitni faktori koji će našim gostima pokazati i potvrditi kako poduzimamo sve moguće korake u pružanju i uspostavi zdravstveno-sigurnosnih elemenata na destinaciji te im time jamčimo siguran boravak na Kvarneru. Zato je županijski Nastavni zavod krenuo s cijepljenjem turističkih djelatnika, trenutno smo i u fazi prikupljanja prijava od naših privatnih iznajmljivača, a u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo PGŽ i Domom zdravlja PGŽ dogovoreno je i potvrđeno kako se PCR i BAT testiranja tijekom svibnja provode i svaku subotu i to na svim kvarnerskim subregijama na više od 20-ak lokacija. Također, vjerujemo da će i planirano uvođenje tzv. COVID putovnica ili zelenih potvrda definitivno olakšati i potaknuti putovanja među zemljama Europske unije. Zato, Turistička zajednica Kvarnera tijekom svibnja već ima dogovorene i potvrđene brojne prezentacije: u nedjelju smo već krenuli s predstavljanjem Kvarnera na najvećem talijanskom turističkom sajmu BIT (koji se održava u digitalnom obliku), a do kraja mjeseca slijede nam još virtualne prezentacije za tržište Srbije, Poljske, Češke i Slovačke“, govori direktorica dr.sc. Irena Peršić Živadinov.

TZ Kvarnera