Lošinj: Dodijeljene nagrade i priznanja Poslovne izvrsnosti u turizmu 2018.

Na Svjetski dan turizma, 27. rujna 2018. godine Grad Mali Lošinj i Turistička zajednica Grada Malog Lošinja tradicionalno su dodijelili nagrade i priznanja djelatnicima koji su pridonijeli razvoju turizma u destinaciji.
U akciji „Čovjek – ključ uspjeha u turizmu”, usmjerenoj na podizanju kvalitete i gostoljubivosti u destinaciji, ove godine nagrađeni su: Ljiljana Vuksan (agencijska djelatnica), Filip Uzelac (recepcijski djelatnik), Jelica Kosanović (djelatnica u domaćinstvu- spremačica), Nada Plazonja (djelatnica u domaćinstvu- domaćica), Ivica Zlodi (SPA terapeut), Antonio Badurina (turistički vodič), Enisa Mujačić (konobarica u caffe baru), Josip Perković (kuhar), Daliborka Baljak (barmenica), Ivan Čondić- Grgić (konobar u restoranu), Petar Goleš (slastičar), Ivica Bulat (privatni iznajmljivač), Lara Komin (policajka), Matija Matko (djelatnik u pomorskom prijevozu), Evelin Nikolić (prodavačica), Nedjeljko Baričević (kućni majstor), Željko Herenda (čistač), Saša Mandić (vatrogasac) i Branka Prusina (muzejska djelatnica).
I ove godine dodijeljena su posebna priznanja, pa je tako za inovacije u turističkoj ponudi priznanje dodijeljeno Udruzi vodiča Mali Lošinj za program interaktivne šetnje s gostima „Lošinj kroz stoljeća“ te novootvorenom japanskom restoranu Matsunoki. Za izuzetan trud i zahtjevnu organizaciju unikatnog i ekstremnog svjetskog biciklističkoj natjecanja „Mercedes- Benz UCI Mountain Bike World Cup Lošinj“  priznanje su dobili Atletski klub Lošinj i Mountain bike Trbovlje, a u kategoriji očuvanja tradicijske i kulturne baštine priznanje je dobilo Zavičajno društvo Puntari.    Posebno priznanje dodijeljeno je i izvrsnoj učenici za postignut uspjeh na regionalnom Gastro natjecanju u Puli i Malom Lošinju te prvo mjesto u disciplini Poslovanje putničke agencije – Paolini Matas.

Za iznimni doprinos u razvitku turizma posebno je priznanje dodijeljeno Tatjani Braškić koja staž u turizmu bilježi više od 30 godina obnašajući različite ključne funkcije u Jadranci d.d., a ranije i Turističkoj zajednici Grada Malog Lošinja.

Tatjana Braškić s direktorom TZG i gradonačelnicom Grada Malog Lošinja

U sklopu akcije ‘Lošinjski cvijet’ dodijeljena su priznanja i mještanima koji su svojim trudom pridonijeli ljepšem izgledu ulice i cjelokupnog mjesta: Morena Marjanović Curri (Mali Lošinj), Petar Budinich (Ilovik), Ana Probojčević (Mali Lošinj), Danica Bernabić (Veli Lošinj), Livija Plazibat (Mali Lošinj), Florina Jerolimić (Ilovik), Rosana Žižić (Mali Lošinj), Natalia Baričević (Ilovik), Gordana Mustač (Mali Lošinj), Danica Mužić (Mali Lošinj) te Zorica i Slavko Vukajlović (uvala Liski, Ćunski). Obitelj Vukajlović također je izabrana i u 10. akciji Primorsko- goranske županije i  Novog lista “Biramo najljepši vrt Primorsko-goranske županije 2017./2018.”.

Priznanja i nagrade brojnim dobitnicima uručili su  gradonačelnica Grada Malog Lošinja Ana Kučić i direktor Turističke zajednica Grada Malog Lošinja Dalibor Cvitković.

Svaki pojedinac sudjeluje u stvaranju dojmova o Lošinju, a time i dojmova o Hrvatskoj. Upotpunjavanjem ponude te podizanjem gostoljubivosti Lošinj činimo kvalitetnim izborom te destinacijom u kojoj se stvara ugodno iskustvo i lijepe uspomene. To ne bi bilo moguće bez kvalitetne suradnje stanovništva te privatnog i javnog sektora. Nagrađeni djelatnici iz godine u godinu dokazuju kako se trud i upornost isplate te bez njih našeg turizma ne bi ni bilo, zaključio je direktor Turističke zajednice Grada Malog Lošinja Dalibor Cvitković.


Pristunima se na kraju obratila i gradonačelnica Grada Malog Lošinja Ana Kučić: Biti nagrađen znači biti prepoznat kao onaj koji utjelovljuje izvrsnost i kreativnost u osmišljavanju i provedbi aktivnosti koje rezultiraju zadovoljstvom naših sugrađana, a koje prepoznaju i naši gosti koji nam se iz godine u godinu vraćaju. Upravo zbog Vas – Mali Lošinj dobitnik je brojnih priznanja za održivi razvoj kako turizma, tako i cjelokupne destinacije.Svima Vama koji ste svojim trudom pridonijeli ljepšem izgledu ulica i cjelokupnog mjesta, djelatnicima godine, izvrsnim učenicima, zaslužnima za turističku promociju destinacije te inovaciju u turističkoj ponudi Lošinja, ali i ostalima nagrađenima od srca čestitam.

 

PR: TZG Maloga Lošinja