Lošinj je dosegnuo milijun noćenja, ove godine dva dana ranije u odnosu na prethodnu 2017. godinu.

Nakon izvrsnih turističkih rezultata za razdoblje do 22.07.2018. u kojem je ostvareno 1.036.380 noćenja te 160.473 dolazaka, Lošinj je potvrdio svoju poziciju u top deset vodećih hrvatskih destinacija s najviše ostvarenih noćenja.

Milijunto noćenje ostvareno je dva dana ranije u odnosu na 2017.godinu.

Uspoređujući podatke s istim razdobljem prethodne godine, ostvareno je 6% više dolazaka i 5 % više noćenja., odnosno 9.153 više dolazaka i 44.431 više noćenja.

Pri tome su 86 % noćenja ostvarili inozemni turisti (njih 67,4 % došlo je s četiri najvažnija emitivna tržišta: Slovenije, Njemačke, Austrije, Italije te iz Češke, Poljske, Slovačke, Mađarske, Švicarske i Francuske), dok su 14 % ostvarili domaći turisti s porastom od 5 % u odnosu na prošlu godinu.

Najviše noćenja u ovom razdoblju ostvarili su kampovi s udjelom od 34 %, i porastom od 5 %, slijede hoteli s udjelom od 23 % i porastom od 9 %,.

Zabilježen je porast  i u privatnom smještaju od 8 % i udjelom od 17,8%.

Ostali ugostiteljski objekti zastupljeni su udjelom od 11 % i nekomercijalni turistički objekti s udjelom od 14,2 %.

Podaci kojima se Lošinj može pohvaliti rezultat su promocije ključnih atributa imidža otoka Lošinja, truda i aktivnosti uloženih u organizaciju događanja i obogaćivanja ponude tijekom cijele godine.

Odličnim brojkama sve više doprinosi pozicioniranje destinacije Lošinj, kao destinacije koja godinama sustavno gradi destinacijski brend „ Lošinj -otok vitalnosti „koji izravno počiva na ideji održivosti.

 

PR: TZ grada maloga Lošinja

Fotografija: Rene Karaman