Luksuz i vino, Cattunar Wine Residence

U Novoj Vasi u blizini mjesta Brtonigla na malom brdu smjestila se Cattunar Wine Residence i vinarija. Okružena je vinogradima koji uspijevaju na 4 vrste zemlje, karakterističnih za zapadnu Istru: siva, crvena, bijela i crna zemlja.

Obitelj Cattunar se već generacijama bavi vinogradarstvom i vinarstvom, najveća su obiteljska vinarija u Istri a svoju posjed nadopunili su luksuznim hotelom 5*.

Cijelo imanje se prostire na 56 hektara vinograda na kojem su zasađene autohtone sorte grožđa: malvazija, teran, muškat momjanski i muškat ruža ali i sorte: cardonnay, cabernet savignon, merlot, savignon blanc.

Osim vina, u ponudi su domaće rakije te te pjenušac koji se izrađuje klasičnom metodom.

Novost od ove godine je prekrasna terasa, na kojoj se uz lijepo vrijeme može uživati uz vino sa tradicionalnim izborom hrane. Organiziraju degustacije za individualce ili grupe uz vođeni razgled podruma. Degustacije mogu biti od 5 do 7 vina.

Cattunar Wine Residence udalje je samo 5 km od mora koje se vidi sa prozora soba. To je mirna oaza u kojoj se nalazi 10 luksuznih soba, smještenih iznad vinarije, vinograda i maslinika.

Hotel sadrži spa wellness, teretanu, vanjski bazen i doručak. Prekrasno okruženje nudi gostima potpunu privatnost, prekrasni zalazak sunca uz koji mogu popiti bocu vina po najpovoljnijoj cijeni.

Posebnost je da samo tu, na licu mjesta možete uživati u jedinstvenosti okusa – vinu Malvazija 4 terre.

Gosti se također mogu provozati okolnim biciklističkim stazama, posjetiti Špilju Mramornicu ili Park prirode Škarline…

Fotografija: Rene Karaman, Arhiv Cattunar