Mali Lošinj najbolja ljetna odmorišna destinacija, a Biserka Regvat najbolja djelatnica u sustavu turističkih zajednica

Mali Lošinj proglašen je najboljom ljetnom odmorišnom destinacijom, a voditeljica Turističkog ureda Turističke zajednice Grada Malog Lošinja, Biserka Regvat najboljom djelatnicom u sustavu turističkih zajednica na ovogodišnjim Danima hrvatskog turizma!

Tradicionalni susret turističkih djelatnika te svih dionika u turističkom sustavu Republike Hrvatske – (DHT) održao se u organizaciji Ministarstva turizma, Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske turističke zajednice, 24. i 25. listopada 2018. godine na Hvaru.

U konkurenciji s Porečom i Rovinjem, Lošinj je proglašen najboljom odmorišnom destinacijom zahvaljujući očuvanoj prirodi, bogatoj bioraznolikosti, lječilišnoj klimi s više od 200 sunčanih dana godišnje, zraku vrhunske kvalitete te kristalno čistom moru. Uz zdravlje i turističku tradiciju, brojna događanja, gostoljubivost destinacije te pozitivni dojmovi gostiju Lošinj čine idealnim turističkim odredištem više od 130 godina. Uz bogatu floru, otok vitalnosti može se pohvaliti i rezervatom dobrih dupina, s 280 km mirisnih šetnica i pješačkih staza i brojnim plažama i uvalama. Nezanemariva je i bogata kulturna baština od koje se ističe Apoksiomen, remek-djelo hrvatske i svjetske kulturne baštine (2.–1. st. pr. Kr.), trajno smješten u malološinjskom Muzeju Apoksiomena.
Tu destinacijsku priču vjerno prati i dugogodišnja voditeljica Turističkog ureda TZG Malog Lošinja, Biserka Regvat.                Vrijedna, požrtvovna i kompetentna kroz godine rada pokazala je pregršt strpljenja, razumijevanja i empatije prema kolegama i gostima. Prethodno direktorica Turističkog ureda u Velom Lošinju do 1994. godine, nakon čega stručni suradnik, zatim voditeljica poslova T. ureda TZG Malog Lošinja. Dugogodišnjim iskustvom i zalaganjem u turizmu,  zaslužna je za brojne uspješno realizirane projekte i nagrade. Svojim vještinama i zalaganjem pridonijela je kvaliteti poslovanja Turističke zajednice kroz mnoge godine, a neosporiv oslonac brojnim je kolegama i dionicima u destinaciji. Svojom ažurnošću, ljubaznošću, brigom za druge i povjerenjem Biserka  čini bitan ‘stup’ Turističke zajednice te njezinih kolega.

Direktor Turističke zajednice Grada Malog Lošinja Dalibor Cvitković ponosan je na postignuće destinacije i njezinih dionika, kao i prizanje dodijeljeno dugogodišnjoj kolegici Regvat. Izuzetno sam ponosan jer to je samo jedan od pokazatelja truda koji se ulaže u podizanje kvalitete destiancije. Velikom dijelu pozitivnih destinacijskih rezultata doprinjela je i Biserka Regvat, izjavio je direktor Cvitković te čestitao svim dobitnicima.

Ovim putem zahvaljujemo prvenstveno svim sugrađanima i turističkim djelatnicima koji su kontinuiranim ulaganjem u znanje i kvalitetu ponude, donijeli Malom Lošinju ovo prestižno priznanje. Ovo priznanje pokazatelj je predanog rada i spremnosti prilagodbe svim promjenama na zahtjevnom turističkom tržištu. Čestitke svima uz želje da zajedničkim radom svim turistima i dalje prezentiramo sve ljepote našeg grada jer upravo zahvaljujući toj sinergiji posjetitelja i stanovništva, još jedanput je nagrađen trud koji destinacija ulaže u svoju održivost, izjavila je gradonačelnica Grada Malog Lošinja Ana Kučić.

 

PR: TZG Maloga Lošinja

Fotografija: Walter Salković