Na školskim putovanjima sigurnost djece prioritet putničkih agencija

Putnička agencija Eklata iz Splita, specijalist turizma djece i mladih, s timom stručnjaka kreirala je sigurne i zabavne programe školskih putovanja, a prve grupe školaraca iz Resorta Eklata Medena već su se vratile svojim kućama vesele i  zadovoljne

U vrijeme ekskurzija, školskih izleta i maturalaca roditelji su suočeni s pitanjem – trebaju li dijete pustiti na putovanje?Djeca se ničem ne raduju više od putovanja s vršnjacima koje pamte čitav život. Profesori i psiholozi će potvrditi da na ekskurzijama napokon imaju visoko motivirane učenike koji kroz zabavu uče o ljepotama Hrvatske, razvijaju socijalne vještine, unaprjeđuju komunikaciju, uče o povijesti, umjetnosti, kulturi, toleranciji, usvajaju etičke i moralne principe, razvijaju samostalnost i odgovornost za ispunjavanje preuzetih zadataka, stvaraju nova prijateljstva…Osim toga ekskurzije i maturalci spona su između škole i života, a zabrane nisu dobra rješenja. Stoga je u ovim okolnostima, kada je u fokusu zdravlje, najvažnije naći partnera od povjerenja koji sve svoje resurse usmjerava prvenstveno na sigurnost djece.

Najveći hrvatski turoperator za dječji i omladinski turizam s timom stručnjaka kreirao je sigurne programe za školska putovanja i boravak u ResortuEklataMedena u Segetu Donjem u blizini Trogira. Tamo se djeca i dalje sjajno zabavljaju, s tom razlikom što su djelatnici i stručni suradnici agencije prilagodili svoj rad u novim okolnostima uvodeći niz promjena u kontekstu novog normalnog.

„Tijekom dugogodišnje suradnje s Eklatom zadužena sam za pružanje zdravstvene skrbi djeci i mladima, a u ovim izazovnim vremenima itekako vodimo računa o pridržavanju svih propisanih mjera i postupaka – od redovitog mjerenja temperature do redovite dezinfekcije ruku, prostora i opreme i tako omogućavamo siguran boravak djece u resortu“, kaže Marijana JamanGaleković, magistra sestrinstva, zadužena za medicinsku brigu o djeci i nastavnicima u ResortuEklata Medena, a Marija Domikulić, voditeljica animacijskog tima ističe kako se unatoč svim promjenama u resortu svi ludo zabavljaju pridržavajući se propisanih mjera.

„U našoj agenciji potrudili smo se dati garanciju našim korisnicima da i dalje možemo ponuditi sigurno, kvalitetno i zabavno školsko putovanje. Školska putovanja iznimno su važan dio odgojno-obrazovnog procesa iz više razloga.Vrlo je važno i za djecu i za cjelokupnu industriju da se što veći broj školskih putovanja realizira u preostalom dijelu turističke godine posebice zbog mogućeg smanjenja broja dolazaka inozemnih gostiju zbog pooštravanja mjera na nama važnim emitivnim tržištima. Nerealizacijom školskih putovanja na gubitku su i agencije, hotelijeri, prijevoznici, animatori, ugostitelji, turistički vodiči i svi ostali dionici turističke ponude u Hrvatskoj.

Lollipop