Najveći srednjovjekovni spektakl na Koruškoj

U subotu i nedjelju, 17. i 18. lipnja 2023., Slovenj Gradec ponovno će se pretvoriti u središte srednjovjekovnih događanja.

Dočekat će vas koruški guverner Hrabroslav koji će vas kroz vođeno iskustvo upoznati sa srednjovjekovnom bolnicom, kuhinjom, mučilištem i malim srednjovjekovnim gradom. Jeste li se ikada zapitali kako su se liječili bolesnici u srednjem vijeku? Primjerice, izvorna srednjovjekovna bolnica pokazat će drevno liječenje pijavicama i urinom. Gledajući i isprobavajući sprave za mučenje i srednjovjekovno oružje pomislit ćete da je na svijetu samo ljubav važna.

Tako ćete na srednjovjekovnoj tržnici moći trgovati, cjenkati se i kupiti originalni srednjovjekovni novac iz nekadašnje gradske kovnice novca.

Za piće i hranu pobrinut će se pivnica Pri merjascu, gdje obećavaju raznoliku i prije svega ukusnu ponudu. Ne brinite što ćete skuhati, Krčma pri mirjascu i brojni obrtnici pobrinut će se za srednjovjekovno maženje nepca.

Za spektakularno otvaranje u subotu će se pobrinuti jedni i jedini Dunking Devilsi koji samo za Srednjovjekovni preludij pripremaju spektakl koji su pripremali više od dvije godine!

U goste nam dolaze ponajbolje viteške družine iz Češke, Hrvatske i Austrije koje će prirediti bespoštedne viteške borbe koje će prštati kao nekada. Sokolaši će vam dočarati nezaboravan doživljaj.

Naravno, nismo zaboravili ni naše najmlađe posjetitelje koji će se moći zavrtjeti na srednjovjekovnom vrtuljku, uživati ​​u lutkarskim predstavama, oduševiti se čarolijama srednjovjekovnog čarobnjaka, zabaviti se s dvorskim ludama i okušati se u srednjovjekovnim igrama.

Šuška se da naš srednjovjekovni vrač sprema ukusno iznenađenje koje se ne smije propustiti u nedjelju, 18. lipnja 2023.

Andrej Pust