NASTUP KVARNERA NA NAJVEĆOJ BURZI ZA GRUPNA PUTOVANJA U KÖLNU

Turistička zajednica Kvarnera na sajmu RDA – najvećoj europskoj burzi za autobusere tj. organizatore grupnih putovanja – predstavila je turističku ponudu Kvarnera zajedno s  hotelskim tvrtkama „Hoteli Njivice“, „Hoteli Krk“ te „Hoteli Jadranka – Lošinj Hotels & Villas“.

Ovaj specijalizirani, vodeći sajam za grupna putovanja, mjesto je susreta profesionalaca  u sektoru organiziranog autobuserskog turističkog prometa. Sajam je namijenjen isključivo profesionalnim posjetiteljima, a cilj je svim suizlagačima, uz održavanje postojećih poslovnih odnosa, pronaći i sklopiti poslove s potencijalnim, novim partnerima.

Na prepoznatljivom štandu Kvarnera (u hali 6, lokacija G20), Turistička zajednica Kvarnera nastavlja s predstavljanjem regije kao turističke destinacije s izvrsnom infrastrukturom i ponudom za upravo ovu vrstu potražnje.

Na ovogodišnjem sajmu RDA 550 izlagača iz 31 zemlje, na prostoru od 18 tisuća m2, predstavit će trendove, inovacije i novitete, te svoju ponudu za 2020. godinu. S tradicijom dužom od 40 godina, RDA Group Travel Expo u Kölnu postao je važan za gotovo 82% profesionalaca tzv. „decission maker-a“ koji upravo tijekom ta 2 dana donose odluke o budućem poslovanju svojih tvrtki a na RDA su u potrazi za novim idejama i ponudama.

O važnosti segmenta grupnih putovanja za turističko tržište govori i podatak da se u 2018. godini gotovo 4.21 milijun turista iz Njemačke odlučilo na ovakvu vrstu putovanja, i to u trajanju 5 dana i duže. Time ovaj profil turista, koji se odlučuju na grupna putovanja, ima udjel od gotovo 6% na njemačkom turističkom tržištu.

Zato posebice za njemačko tržište i ovakvu vrstu putovanja, regija Kvarner jedna je od najbližih hrvatskih destinacija, bilo da se radi o izboru destinacija na Kvarneru kao krajnjih točaka putovanja, ili se radi o Kvarneru kao dijelu kružnih putovanja koje organiziraju autobuseri. No, za kvarnerski turistički sektor najvažniji razlog sigurno je činjenica da se grupna putovanja organiziraju van glavne turističke sezone, te se na taj način doprinosi produženju sezone, pa i cjelogodišnjem poslovanju.

Uz to, tijekom svojih predstavljanja na njemačkom tržištu, Turistička zajednica Kvarnera stavlja dodatan naglasak na veliki broj direktnih letova iz njemačkih gradova na Zračnu luku Rijeka, čime Kvarner postaje još bliži gostima iz Njemačke.

Izjava direktorice dr.sc. Irene Peršić Živadinov:

„Njemačko tržište je, već tradicionalno za Kvarner, jedno od najvažnijih tržišta! Kada se primjerice osvrnemo na zadnjih 5 godina, broj gostiju iz Njemačke povećan je za 35% a broj njihovih noćenja za čak 40%! Ovi pokazatelji potvrđuju nam kako je dugoročna odluka i strategija da njemačko tržište vodimo kao prioritetno ispravna.

Da smo gostima iz Njemačke i dalje TOP destinacija za odmor, pokazuje nam i podatak da su njemački gosti u prvih 6 mjeseci ove godine ostvarili 1.100.000 noćenja, što je za 4% više u odnosu na 2018. godinu, 7% više u odnosu na 2017. godinu ili ako se uspoređuje s 2016. godinom za velikih 47% više!

Odlični porasti i pozitivni imidž Kvarnera na njemačkom tržištu, nisu slučajni, već su rezultat kojeg smo postigli zahvaljujući zajedničkim naporima i dobrim marketinškim aktivnostima.“

TZ Kvarnera

Fotografija: Rene Karaman