Nastup TZ Šibensko-kninske županije na najvećoj burzi autobusera

U jeku turističke sezone u koju je Šibensko-kninska županija ušla s odličnim rezultatima, u Kölnu započele pripreme za novu turističku godinu

U špicu turističke sezone Šibensko-kninska županija ulazi s izvrsnim rezultatima. U prvih šest mjeseci zabilježeno je 23,2 posto više dolazaka i 20,3 posto više noćenja nego u istom razdoblju prošle godine. Od početka godine do kraja lipnja Šibensko-kninsku županiju posjetilo je 239 159 gostiju koji su ostvarili 1.085 310 noćenja.

Da bi ova sezona mogla biti rekordna najavljuju odlični rezultati iz lipnja. Samo prošlog mjeseca Šibensko-kninska županija zabilježila je 133 307 dolazaka i 739 651 noćenja, To je porast od  31,5 posto u dolascima i 30 posto u noćenjima u odnosu na lipanj 2016.

I ove godine najviše je gostiju iz Njemačke, a slijede gosti iz Češke, Poljske, Slovenije, Slovačke te Austrije, zemlje iz koje nam dolazi najviše nautičara.

„Njemačka je naše najvjernije emitivno tržište koje u ukupnom udjelu zauzima relevantnih 15 posto. Veseli činjenica da je u ovoj godini do sada zabilježen porast s tog tržišta od čak 23,1 posto. Rezultat je to intenzivnog rada, online marketinga i prisutnosti na sajmovima i prezentacijama u Njemačkoj“, poručuje Željana Šikić, direktorica Turističke zajednice Šibensko-kninske županije s jednog od najvećih specijaliziranih međunarodnih sajmova autobusera RDA, koji se jučer i danas održava u Kölnu u Njemačkoj.

Na dvodnevnom Sajmu za autobusna putovanja i grupne ture modernim autobusima, na zajedničkom izlagačkom prostoru uz Turističku zajednicu Šibensko-kninske županije, predstavljaju se Turistička zajednica Grada Šibenika, Turistička zajednica Grada Vodica, hoteli Olympia, Imperial, Punta, Borovnik i Tematski park Etnoland te Solaris Beach Resort s posebnim izlagačkim prostorom.

„Iako je turistička sezona u punom jeku, već se sklapaju poslovi za sezonu 2018. Uspješnost RDA sajma koji se organizira više od četiri desetljeća, dokaz je da potražnja za ovim tipovima putovanja ne jenjava, a naša županija idealna je destinacija za obilaske autobusima. Relativno je blizu, bilo da je krajnje odredište ili je dio kružnih putovanja. Moram istaknuti da se organizirani autobuserski promet najvećim dijelom odvija u pred i posezoni“, zaključuje Željana Šikić.