Nautika, enogastronomija i događanja u fokusu jesenskog tipTravel magazina

Kalendarski kraj ljeta u Hrvatskoj nipošto ne znači kraj odmora i boravka na otvorenom, uživanja u vrhunskoj enogastronomiji, brojnim aktivnostima i događanjima, a rana jesen je kao stvorena i za jedrenje jugom Hrvatske – navodi novi, jesenski broj tipTravel magazina koji kroz svoja tri izdanja – hrvatsko, englesko i njemačko – čitatelje iz više od 130 zemalja svijeta poziva i da jesenske mjesece provedu u hrvatskim odredištima. U fokusu promocije posezonskog broja magazina su nautika i vrijedna kulturna baština svjetionika Dubrovačko-neretvanske županije, zatim enogastronomija te brojna događanja kojih u Hrvatskoj ne nedostaje ni u jesenskim mjesecima.

U velikoj temi (na ukupno 24 stranice) posvećenoj nautičkom turizmu najjužnije hrvatske županije nautičarima se preporuča Dubrovnik kao polazište za obilazak rajskog elafitskog otočja, zatim otoka Korčule, Mljeta i Lastova te poluotoka Pelješca. Osim istraživanja lijepih uvala i krajolika te uživanja u eno i gastro ponudi, magazin preporuča i obilazak vrijedne, a manje poznate baštine impresivnih kamenih svjetionika na tom području, izgrađenih u doba Austro-Ugarske.

Posebna tema je posvećena enogastronomiji Kvarnera, regiji poznatoj po vrhunskim gastronomskim užicima, a kao omiljeno odredište gurmana je predstavljen i bjelovarsko-bilogorski kraj. Zagrebačka županija, Varaždin i Vodice na jesen dočekuju svoje goste s brojnim događanjima i obiljem mogućnosti za aktivan odmor, a kao odredište idealno za cikloturizam je predstavljen i Nacionalni park Krka.

Dio magazina posvećen promociji svjetskih destinacija donosi temu Top 5 destinacija za fotografiranje u svijetu, među kojima su izdvojeni Havana (Kuba), Santorini (Grčka), Colmar (Francuska), Istanbul (Turska) i Francuska Polinezija.

Podsjećamo, tipTravel magazine izlazi u izdanjima na hrvatskom, engleskom i njemačkom jeziku svaka tri mjeseca te je svim čitateljima besplatno dostupan za čitanje. Sva izdanja magazina je moguće pronaći na svjetskoj platformi za digitalna izdanja Issuu.com, kao i na iOS Newsstand aplikaciji, koju je moguće besplatno preuzeti u AppStoreu (dovoljno je upisati “tipTravel”). Putem aplikacije je, zbog niza interaktivnosti, omogućen još kvalitetniji doživljaj čitanja, a sve poveznice na magazin se nalaze i na web stranici: www.tiptravelmagazine.com

 

PR