Njemačka omiljena destinacija hrvatskih turista, a Berlin najdraži grad

Njemačka turistička zajednica i visitBerlin su na neformalnom druženju u The Garden Brewery-u u Zagrebu predstavili zašto je Njemačka turistima iz Hrvatske omiljena destinacija (market share 36%), a upravo Berlin najdraži grad. Prvu polovicu ove godine obilježio je porast od 12,3% (u odnosu na isti period prošle godine), odnosno ostvareno je 203.607 noćenja hrvatskih turista u Njemačkoj. Dok među Hrvatima najrađe putuje skupina od 35-54 godine i to automobilima, avionom i kombijima, Njemačka je sve privlačnija i mlađoj generaciji. Glavni razlozi putovanja su posjet prijateljima, odmor općenito i posao. Bavarska privlači najviše hrvatskih turista), a Berlin kosmopolitskom atmosferom plijeni 24 sata 365 dana. Otkrijte i vi Zašto  Njemačka, a više o samoj destinaciji i njenim mogućnostima saznajte na  www.germany.travel #GermanySimplyInspiring

Što to znači Berlin 365/24 na kreativan način su tijekom događanja u Zagrebu predstavili Catarina Erceg, market menadžer visitBerlina i Christian Tänzler, glasnogovornik visitBerlina dok je razloge za popularnost Njemačke među hrvatskim turistima objasnila Tijana Djuričić, regionalni PR menadžer Njemačke turističke zajednice.

Berlin 365/24

Slogan “Berlin 365/24” najbolje opisuje imidž grada Berlina. Grad nudi najbolje od kulture i subkultura, izvrstan shopping kroz aposlutno najnovije trendove u proizvodima, najbolje od znanosti i stipendija, te vrhunski lifestyle – 24 sata na dan, 365 dana u godini. Zajednička promotivna kampanja visitBerlina i Kulturprojekte Berlin doprinijela je širokom raponu događanja u gradu te omogućila njihovo lako pronlaženje, rezervaciju i u konačnici potpuni doživljaj. “Berlin 365/24” se vodi kroz gradsku marketinšku kampanju beBerlin.

Cijeli svijet na jednom mjestu

Berlin je otvoren prema ljudima, glazbi, kako suvremenoj tako i tradicionalnoj, otvoren je za zabavu i razonodu kao i za potpuno opuštanje. Berlin je jednako raznolik kao i Berlinci, glasan kao i gradski promet, a opet tih poput svojih vrtova i parkova. U koje god doba godine se odlučili za posjet, Berlin će vas dočekati spreman sa svojim bogatim nizom događanja i uzbuđenjima koja ne prestaju 24 sata u danu.

PR: magic4.club