ODRŽANA PREZENTACIJA KVARNERA U PRESTIŽNOM, LONDONSKOM QUEENS CLUBU

U prestižnom i popularnom  londonskom teniskom centru Queens Clubu održana je još jedna od uspješnih  prezentacija Kvarnera u organizaciji Turističke zajednice Kvarnera. Predstavljanje jedne regije kao turističke destinacije na britanskom tržištu, u metropoli kao što je London, pa još k tome u vrijeme održavanja Wimbledona,  najstarijeg i najuglednijeg turira u tenisu i jednog od najvećih svjetskih sportskih događaja, svakako je izazovan zadatak. U konkurenciji s nebrojenim dnevnim događanjima, u kojima svatko traži povezivanje svoje ponude s potražnjom, večera u Queens Clubu za Turističku zajednicu Kvarnera bila je iznimno uspješna, te pokazala da je upravo Wimbledon bio jedinstvena prilika za promociju.

Direktorica TZ Kvarnera dr.sc. Irena Peršić Živadinov sa predsjednikom Wimbledona Martin Corrie i supruga (na desno) i potpredsjednikom Hrvatskog teniskog saveza Predragom Stojčevićem

Zahvaljujući sretnoj okolnosti i plasmanu čak 8 hrvatskih tenisača u drugi wimbledonski tjedan, što su ostvarili samo još igrači iz Češke, dok u drugom tjednu SAD ima 7, a Velika Britanija 6 igrača, kvarnerska je večer bila prilika i za prigodnu proslavu. Uspjehe hrvatskih tenisača na večeri su pohvalili predsjednik Wimbledona i Britanskog teniskog saveza (LTA) Martin Corrie, kao i predsjednici nacionalnih teniskih saveza iz Njemačke, Portugala, UAE, Kostarike, Rusije, i drugi gosti, te na taj jedini dan odmora za igrače, kada se na Wimbledonu ne igra, uz čestitke, uputili i želje za uspjeh u nastavku turnira.

Uzvanici na prezentaciji Kvarnera bili su i predstavnici medija, prvenstveno iz područja turizma, partneri touroperatori, te predstavnici društveno-gospodarskog života Velike Britanije.

Na samoj prezentaciji uzvanicima se obratila direktorica TZ Kvarnera, dr.sc. Irena Peršić Živadinov, te gostima predstavila kvarnerske atrakcije uz pomoć filmova i vizuala, ali i uz glazbu s našeg područja, te okuse mediteranske kuhinje. Uzvanicima su uručeni promidžbeni materijali i suveniri, kao i posebno kreirane informacije, te su i na taj način upoznati s atrakcijama Kvarnera.

Zadovoljstvo održanom prezentacijom izrazila je dr.sc. Peršić Živadinov:

„Turistička zajednica Kvarnera već duže vrijeme u razvoju turističke ponude povezuje i umrežava turizam i sport, turizam i kulturu, turizam i zdravstvo, turizam i održivi razvoj, i slične resorne segmente, te pri tome suradjuje s raznim udrugama, savezima, specijaliziranim agencijama i nizom partnera, jer i sami turisti koji na Kvarner dolaze, pokazuju najrazličitije interese i motive dolaska u destinaciju. Tako je na tragu te ideje, te niza do sada održanih zanimljivih i uspješnih prezentacija Kvarnera, ova prezentacija bila pun pogodak i vjerujemo da će doprinijeti image-u regije Kvarner i povećanju broja dolazaka gostiju iz Velike Britanije.«

Na Kvarneru su britanski gosti u 2016. godini ostvarili 10 % više dolazaka i 12 % više noćenja u odnosu na 2015. godinu, dok se u šestomjesečnom razdoblju 2017. godine nastavio trend rasta, pa je tako ostvareno 16 % više dolazaka i 10 % više noćenja u odnosu na isto razdoblje 2016. godine.

 

PR: TZ Kvarnera