Otok Krk – prvi otočni domaćin starta u povijesti međunarodne utrke CRO Race

Osmo izdanje međunarodne biciklističke utrke CRO Race

Vrhunsko sportsko događanje, koje kroz šest etapa natjecanja prolazi kroz cijelu Hrvatsku, čineći je tako sportskom arenom, okuplja svjetske bicikliste i timove iz kategorija UCI WorldTeams, UCI ProTeams i UCI Continental Teams. Posebnost osmoga izdanja je što utrka konačno dolazi i na otoke, a otok Krk je prva otočna destinacija i domaćin starta CRO Race utrke te će ugostiti neke od najboljih biciklista i biciklističkih ekipa današnjice!

Kao partneri projekta, uz Turističku zajednicu Grada Krka, utrci CRO Race pridružili su se Turistička zajednica općine Malinska-Dubašnica, Turistička zajednica općine Dobrinj, Turistička zajednica općine Omišalj, Turistička zajednica općine Punat, Turistička zajednica općine Baška, Turistička zajednica općine Vrbnik i Turistička zajednica otoka Krka, uz podršku Turističke zajednice Kvarnera.

Grad Krk domaćin pete etape međunarodne biciklističke utrke!

Ovogodišnja utrka održavat će se od 26. rujna do 1. listopada 2023. godine, a peta (tzv. kraljevska) etapakoja starta iz grada Krka, planirana je za 30.09.2023. S ciljem osvajanja CRO Race-a, natjecatelji će odvoziti više od tisuću kilometara, a njihove okretaje pratit će čak 190 država na šest kontinenata, od toga njih 130 u live TV prijenosu

CRO Race utrka uvrštena je u međunarodni kalendar utrka Svjetske biciklističke organizacije (UCI) i na njoj nastupaju najveće biciklističke zvijezde – na prošlome izdanju CRO Race-a natjecao se i pobjednik Tour de Francea 2022. godine, Jonas Vingegaard, koji je bio pobjednik upravo pete etape.

CRO Race utrka za startove i ciljeve odabire gradove diljem Hrvatske, povezujući tako sjever i jug, primorje i kontinent. Njena dodana vrijednost, osim sportskog i promotivnog segmenta, jest i promicanje zdravog i aktivnog načina života, naročito među mlađim generacijama koje se, u sklopu glavne utrke, imaju priliku natjecati na Kids CRO Race-u – virtualnom natjecanju za djecu školske dobi na trenažerima.

“Važnost širenja outdoor aktivnosti i ponude aktivnog odmora postala je prioritet na otoku Krku pa je uloga otoka i grada Krka kao domaćina pete etape međunarodne biciklističke utrke CRO Race savršen nastavak tog razvoja. Značaj i mogućnosti ovakve promocije prepoznale su sve turističke zajednice na otoku te su se tako pridružile velikom broju turističkih destinacija u svijetu koje predstavljaju i promoviraju svoje ljepote kroz suradnje na ovako relevantnim i zvučnim projektima. Otok Krk i cikloturizam već su povezani nizom projekata koje omogućava uređena mreža više stotina kilometara označenih biciklističkih staza, a nama je posebno zadovoljstvo što će upravo grad Krk ove godine imati priliku predstavljati taj značajan dio otočne ponude kroz utrku CRO Race.” – Ivana Kovačić, direktorica Turističke zajednice Grada Krka

TZ Grada Krka