OTOK LOŠINJ KANDIDAT ZA EUROPSKI OTOK SPORTA 2020.

Danas je u Muzeju Apoksiomena prezentirana završna faza kandidature otoka Lošinja za titulu “Europski otok sporta 2020.” kojeg dodjeljuje europsko udruženje ACES Europe.

Ideja je nastala prije nekoliko godina s obzirom na uspon promocije Lošinja kao destinacije za razne sportske aktivnosti. Početkom ove godine pružila se idealna prilika za navedenu kandidaturu te se, u suradnji sa Zajednicom Sportova Grada Malog Lošinja i ostalim suradnicima, izradilo idejno rješenje.

Evaluacijska komisija (u sastavu: Gian Franco Lupatelli – predsjednik, Hugo Alonso – tajnik, Bilyana Mircheva, Lukaš Vorel Adams i Danilo Montanari) boravila je na otoku Lošinju od 28. do 30.5.2019. i obilazila sportsku infrastrukturu diljem Lošinja, a uz terene, ključno je bilo pokazati kako velik broj otočana različitog uzrasta slobodno vrijeme provodi baveći se raznim sportskim aktivnostima.

Povodom Svjetskog dana sporta, koji se obilježava već 27. godinu zaredom, upriličen je bogat program u Sportskoj dvorani na Bočacu koji je za cilj imao pokazati mnoštvo sportskih aktivnosti i klubova na otoku.

Neosporna je činjenica kako je otok Lošinj, između ostalog, poznat po brojnim  ostvarenim sportskim rezultatima zahvaljujući mukotrpnom i ustrajnom radu lošinjskih sportaša. Upravo smo zato počašćeni nominacijom za titulu Europskog otoka sporta 2020. Ova iznimna nagrada će nam zasigurno biti poticaj za provođenje novih aktivnosti i sadržaja kako bismo sport na otoku podigli na višu razinu. Planirana su brojna ulaganja u sportsku infrastrukturu kako bismo mogli pratiti potrebe naših sportaša svih dobnih skupina, a posebnu pozornost pridajemo djeci i mladima.  – izjavila je Ana Kučić, Gradonačelnica Grada Malog Lošinja.

PR: TZ grada Maloga Lošinja