Plesom i pjesmom Lošinjani obilježili Svjetski Dan glazbe

Usuret Svjetskom Danu glazbe, Lošinjski glazbenici i izvođači za svoje su sugrađane i goste održali nastupe duž malološinjske Rive lošinjskih kapetana.

U promenadi duž malološinjske rive predstavili su se lošinjski Puhački orkestar Josip Kašman, Lošinjske mažoretkinje, Zumba Lošinj i Folklorno društvo Manfrina. U zajedničkom nastupu Puhačkog orkestra Josip Kašman i Lošinjskih mažoretkinja uživali su brojni gledatelji, a oduševili su ih nastupi Folklornog društva Manfrina te plesačice Zumbe Lošinj. Koncertom su događanje upotpunile lokalne klape; Klapa Čikat i Klapa Augusta te Zbor Vittorio Craglieto zajednice Talijana Mali Lošinj. Svi izvođači, uključujući i tehnički dio ekipe (ozvučenje, itd.) u čast Svjetskog Dana glazbe odradili su ‘pro bono’ svoje nastupe.

Inače, Svjetski dan glazbe slavi se 21. lipnja u više od 110 država svijeta na pet kontinenata i to još od 1982 godine. Tog dana na nastup su pozvani svi glazbenici; profesionalci i amateri. I Lošinj kao mjesto bogatog lokalnog glazbenog naslijeđa, prvi je put proslavu ‘Svjetskog Dana glazbe’ održao 1993. godine. Izuzevši Osorske glazbene večeri, festival  klasične glazbe od nacionalnog značaja koji se održava u Osoru od 1976. godine, u Malom Lošinju u srpnju se održavaju i Dani Josipa Kašmana, slavnog ‘kralja baritona’ rođenog 1850. u Malom Lošinju. Kulturno zabavne manifestacije na otoku Lošinju ovog ljeta uključuju pregršt plesno pjevačkih nastupa, stoga pridružite nam se i uživajte u notama otoka vitalnosti.

PR: TZ grada Maloga Lošinja