Pobjednica natječaja Epic week Hrvatske turističke zajednice iskusila doživljaje Zadra i Nina

Pobjednica ovogodišnjeg natječaja Hrvatske turističke zajednice u okviru kampaje Epic week je Engleskinja Sophie Tamar Crystal Collins. Ona je sa svojim momkom Michaelom Andrew Blackwellom pored ostalih destinacija odabrala Nin zbog bogate povijesti te kao jednu od najromantičnijih destinacija Europe.

Sophie Tamar Crystal Collins je navela: “Prije dolaska u Nin bila sam u Zagrebu, iskusila sam kajaking u Karlovcu, posjetila Cerovečku špilju, Morske orgulje i uživala u zalasku sunca u Zadru.” Nin je odabrala jer jako voli povijest, privukla ju je crkva sv. Križa i priča o Kraljičinoj plaži. “Nakon Nina još odlazim u nacionalni park Krka i Split. U svakom mjestu koje sam obišla uzbuđeno sam pomislila ovo je moj favorit, a onda sam već u slijedećem pomislila to isto. Predložiti ću svojim prijateljima da dođu u Hrvatsku i da pored znamenitih mjesta obiđu također manja mjesta jer Hrvatska je čarobna.” U drevnom Ninu je iskusila 3 doživljaja i to razgled starogradske jezgre Nina na otoku s posjetom crkvi sv. Križa nazvanom najmanom katedralom na svijetu, posjet Solani Nin, Kući soli i Muzeju soli te se uz stručno vođenje upoznala s procesom ručnog branja eko soli, a za kraj je odabrala boravak i uživanje na Kraljičinoj plaži gdje je poželjela uz sunčanje i kupanje iskušati ljekovito blato.

Kako je već poznato Hrvatska turistička zajednica provodi kampanju Epic week već dvije godine unutar koje provodi dva puta godišnje natječaje za pratitelje internetske stranice www.feeds.coatia.hr/epic-week. Nin je unutar navedene stranice predstavljen sa 6 doživljaja. Svaki od pobjednika Epic weeka bira 7 doživljaja na području Hrvatske od ukupno istaknuto 218. Svaki je doživljaj posebno oblikovan s naglaskom na turistički proizvod. Upravo su tamo odabrani doživljaji koji se promoviraju kao važni u destinacijama u PPS sezoni, s naglaskom da se u tim destinacijama ima što raditi i nakon ljetne sezone.

 

Tekst i  fotografija : Marija Dejanović, TZG Nina