PREZENTACIJA TURISTIČKE ZAJEDNICE KVARNERA U ITALIJI

Turistička zajednica Kvarnera je 14. lipnja 2017. godine, na poziv hrvatskog Generalnog konzulata u Trstu, održala još jednu u nizu uspješnih prezentacija, i to u prigodi svečanog obilježavanju Dana državnosti RH u Italiji.

Sama ceremonija obilježavanja Dana državnosti RH održala se u prekrasnom zdanju muzeja Sartorio u Trstu, a kojoj je nazočilo oko 150 uzvanika među kojima su bili predstavnici političkog i diplomatskog svijeta, gospodarstva, predstavnici medija te stalna publika muzeja.

U sklopu brendiranja gastronomije na Kvarneru, pod oznakom kvalitete koju dodjeljuje Turistička zajednica Kvarnera, „Kvarner Gourmet“ i „Kvarner Food“, kvarnerske delicije i proizvode sa otoka Krka pripremio je i predstavio restoran Rivica iz Njivica – nositelj oznake kvalitete „Kvarner Gourmet“.

U direktnom kontaktu sa uzvanicima i predstavnicima medija prezentirane  su novosti u turističkoj ponudi Kvarnera i mogućnosti za odmor u kvarnerskim destinacijama, a osim specijalitetima kvarnerske kuhinje sve je to potkrijepljeno i Vrbničkom žlahtinom kako bi  se gostima dočarali okusi Kvarnera.

U  vrtu muzeja aranžiran je izložbeni prostor Kvarnera gdje su gosti na izbor imali najrazličitije promotivne materijale te se i tako informirali o bogatoj i raznolikoj ponudi koja može zadovoljiti i najzahtijevanije turiste.

Druženje u okruženju muzeja Sartorio bila je još jedna prilika za prezentaciju kvarnerske ponude i svih svojih blagodati na talijanskom tržištu – jednom od glavnih turističkih tržišta za regiju Kvarner.

PR: TZ Kvarnera