PROLETIO DRUGI VIKEND U MAŠKARANOJ CRIKVENICI

Pun pogodak uz pikado, prvu maškaranu zabavu i nedjeljnu čajanku za najmlađe

Proletio je drugi maškarani vikend na Rivijeri Crikvenici, začinjen oblacima, suncem i zviždanjem bure. Kako je bilo? Najkraće rečeno – burno, zabavno i puno doživljaja za sve generacije.

Maškaranu je subotu otvorio tradicionalni, 11. po redu Otvoreni maškarani pikado turnir. Bilo je to opušteno i veselo poslijepodne u Gradskoj sportskoj dvorani u Crikvenici, a vještine u bacanju strelica pokazalo je čak 26 maškaranih ekipa. Turnir u organizaciji Udruge umirovljenika Grada Crikvenice i Općine Vinodolske otvorio je crikvenički meštar Bene, a u ime domaćina prisutne pozdravio predsjednik Rudolf Smoljan. Sudjelovali su natjecatelji iz svih podružnica Udruge (Crikvenica, Dramalj, Jadranovo, Selce, Bribir, Grižane, Drivenik, Tribalj), članovi Udruge umirovljenika Grada Crikvenice „Sunce“, ekipe iz Kraljevice i Čavli, Društvo „Naša djeca“ Grada Crikvenice i ekipa „Maškarana Crikvenica“. Od ženskih je ekipa najuspješnija bila „Selce II. ekipa“, drugo mjesto osvojile su dame iz „Sunca“, treće mjesto „Dramalj II. ekipa“, a natjecateljica s najviše osvojenih bodova je Lidija Babič iz Dramlja. Kod muških su ekipa pobjedu uvjerljivo odnijeli Vinodolci, i to prvo mjesto ekipa „Bribir“, drugo „Tribalj“, treće „Grižane“, a Jozo Raštegorac je osvojio najveći broj bodova.

Subotnja je večer bila rezervirana za prvu ovogodišnju maškaranu zabavu. Mnogo veselih, zanimljivih i maštovitih maski ispunilo je plesni podij. Za glazbeno je zagrijavanje bila zadužena grupa „Point“, a glavna gošća, izvrsna Indira Forza, još je jednom dokazala da je nemoguće ostati miran uz njezine energične nastupe. Čak su se i posjetitelji koji nisu ljubitelji plesa nesvjesno počeli njihati, a oni najtvrdoglaviji su potpuno razoružani kad je na scenu stupila atraktivna plesačica plesnog showa „Samba mania“. Foto-dokaz potražite na www.maskare.net i Facebook stranici Maškare Crikvenica, možda usput pronađete i inspiraciju za sljedeću subotu.

U nedjelju su u Hotelu „International“ u centru Crikvenice glavni junaci bili najmlađi i najslađi. Prije izvlačenja brojeva, djecu je posjetio medo Lino i razveselio ih slasticama. Meštar Bene ih je pozdravio i pozvao da ga posjete u njegovoj šarenoj kancelariji u parku, kako bi im podijelio maškarane diplome. Mališani su pjevali, plesali i uživali sa svojim najmilijima u zabavnoj animaciji na nedjeljnoj čajanci i tomboli. I naravno, nisu zaboravili posjetiti meštra. Obećanje je obećanje.

Ne morate čekati vikend da biste se razveselili, zavirite već danas u „Veselu maškaranu škrinjicu“ i počastite se! Nova frizura, cipele ili haljina, masaža ili romantična večera, 10 % popusta za maškarane goste na brojnim lokacijama i ostale pogodnosti pronađite na letku Maškara 2020. i  na www.maskare.net. Na istoj vas stranici čeka i posebna ponuda smještaja i ovogodišnja maškarana novost – jelovnici za Maškarane večere na subotnjim zabavama u Gradskoj dvorani u Crikvenici (kontakt za rezervacije stolova: 091 350 5990).

TZ grada Crikvenice