„Prosinac u Gospiću“ – najveselija blagdanska bajka u Lici!

„Prosinac u Gospiću“ naziv je manifestacije koja obilježava najveseliji mjesec u godini u središtu Ličko-senjske županije, Gospiću.

S prvim snijegom koji je u Liku donio ugođaj pravih zimskih blagdana, Gospićani i njihovi gosti uživaju u prosinačkoj adventskoj bajci. Manifestacija „Prosinac u Gospiću“ po prvi puta je startala otvorenjem klizališta a ukupni program se odvija na glavnom gradskom trgu koji je ove godine postao mala Božićna šuma prepuna blagdanskih čarolija.

U čak 26 dana koliko traje manifestacija na Trgu Stjepana Radića, u Gospiću će se izmijeniti čitava paleta radionica, predstava, zanimljivih koncerata, kreativnih igara za djecu, izložbi i lutkarskih predstava. Tako će najmlađi naučiti kako se rade gigantski baloni, izrađuju anđeli i jaslice, posijati božićnu pšenicu, ispeći kolače te okititi bor ukrasima koje su sami izradili.

Gospić će ugostiti i najpoznatiju hrvatsku profesionalnu pripovjedačicu bajki Jasnu Held, u grad će stići i Djed Božićnjak, a novootvoreno klizalište poslužit će i za predstave na ledu.

U Gospiću se već tradicionalno očekuju posjetitelji iz cijele Hrvatske koji žele iskusiti pravi prosinački zimski ugođaj, kakav ovaj Advent i nudi.

Jedan od magičnijih trenutaka bit će svakako i puštanje lampiona iz samog središta grada, dok će Nova godina biti dočekana u podne uz nastup legende hrvatske glazbe Kiće Slabinca i TS Patrioti.

Sva događanja su besplatna i otvorena za javnost izuzev klizališta za koje se plaća simbolična naknada.

Sve novosti o manifestaciji mogu se pratiti na službenoj Facebook stranici: facebook.com/prosinacugospicu/

Prilika PR