Prvi Cres- Lošinj Triatlon

Po prvi put na cresko- lošinjskom arhipelagu održao se Cres- Lošinj Triatlon na kojem je ukupno sudjelovalo 49 natjecatelja.

Titulu ukupnog pobjednika zasluženo je osvojio Talijan Alessio Leo (4:31:30) u muškoj kategoriji, a u ženskoj Lošinjanka Vedrana Golek (5:40:44). Štafetno je cresko- lošinjska ekipa bila najbolja „Bike point – cycling Lošinj“ (4:10:11) u sastavku; Domenico Jureša, Tomislav Katalenić i Marko Dujmović.

Cres- Lošinj Triatlon kategoriziran je kao srednje dugi triatlon s po svemu specifičnim startom s trajekta i biciklističkom rutom na dva otoka; Cres i Lošinj, što ga čini jedinstvenim na Mediteranu. Natjecatelji su otplivali 1900m do Porozine nakon spektakulranog skoka s trajekta nakon čega su biciklirali 85km kroz otok Cres te sjeverom otoka Lošinja do malološinjske Rive lošinjskih kapetana. Iz centra grada Malog Lošinja uslijedila je treća etapa triatlona;  polumaraton jednom od najljepših lošinjskih staza (uvalom Čikat) dugom 21,1 km, a cilj je bio na malološinjskom Trgu Republike Hrvatske.

Prema inicijativi Vanje i Ive Seršić, u organizaciji Triatlona kluba Matulji, a u suradnji s SRK Samo Pozitiva Cres i Atletskim klubom Lošinj te uz pomoć Turističke zajednice Grada Malog Lošinja, projekt je na startnoj liniji okupio ukupno 49 triatlonaca željnih avanture.

Prirodna bogatstva i brojne šetnice Cresko lošinjski arhipelag čini idealnom destinacijom za ovakav sportski događaj. Natjecatelj već od početka utrke ‘uskače’ u specifičan doživljaj, naime skokom s trajekta doživljava naše more, zatim samostalno, što biciklom – što kroz trk, upoznaje različite dionice otočja, prepune uspona i padova, ali i najljepših pogleda i vidikovaca. Više od 200 sunčanih dana godišnje te 280km šetnica i pješačkih staza temelj su za organizaciju ovakvih sportskih događanja, izjavio je direktor Turističke zajednice Grada Malog Lošinja Dalibora Cvitkovića koji je čestitao pobjednicima i svim sudionicima te zahvalio suorganizatorima.

Utrka je održana uz sponzorstvo Turističke zajednice Kvarnera, Jadrolinije, Lošinj Hotels & Villas, Jadranka trgovine, zahvaljujući kojima je svim natjecateljima omogućen nezaboravan događaj.

 

PR: TZG Maloga Lošinja

Fotografija: Jan Mastrović