PRVI PUT ODRŽANA „XCO LOŠINJ – CROSS COUNTRY MOUNTAIN“ UTRKA NA LOŠINJU

BICIKLISTIČKA POSLASTICA NA LOŠINJU

Svi ljubitelji biciklizma i cross country ovog su vikenda uživali na Lošinju! Prvi put od 13. do 15. listopada 2023. u malološinjskoj uvali Čikat održao se XCO Lošinj – cross country mountain natjecanje.

Više od 100 natjecatelja  tako se odvažilo u ovoj UCI – C2 utrci, a osim najboljih hrvatskih biciklista, sudjelovali su i najbolji iz Češke, Italije, Slovenije, Austrije, Njemačke, Poljske i Srbije.

Čestitamo pobjednicima prvog lošinjskog XCO izdanja; Emanuele Huez (IT), Giorgia Marchet (IT), David Sandić (RH) i Carlotta Bocchio Vega (IT) u Elite kategorijama!

Inače, utrka u kategoriji olimpijski kros (XCO), jedina je do sada disciplina iz brdskog biciklizma koja se vozi i na Olimpijskim igrama. Staza je duga 4km s visinskom razlikom od 100m, a sadržavala je sve elemente modernog XCO, od uspona, spustova te tehničkih dionica.

Budući da je riječ o olimpijskoj disciplini, natjecatelji su se borili za bodove koji bi im mogli donijeti nastup na Olimpijskim igrama u Parizu. Ova nova XCO brdsko-biciklistička utrka ujedno je i u kalendaru Kupa Hrvatske, a u 2024. godini podići će se razina utrke na UCI – C1 !

Ova se utrka održala u organizaciji Grada Malog Lošinja, Turističke zajednice Grada Malog Lošinja, MTB Trbovlje, Atletskog kluba Lošinj i Jadranka turizma d.o.o.

Podsjećamo, sada možete još i više uživati u jeseni na Lošinju jer za ljubitelje pješačenja i planinarenja pripremili smo digitalni prikaz Outdoor – HIKE & BIKE Lošinj s čak 16 biciklističkih te 18 pješačkih staza i trasa. Zahvaljujući GPS oznakama i karti lokacija s detaljnim opisima i fotografijama, otkrivate brojne rute te do sada neotkrivene putove Lošinja i njegovih manjih otoka.

TZ Maloga Lošinja

fotografija: Sandro Tariba