Putovanje u Helsinki i bajkoviti Tallinn

Bijeli grad Sjevera, kako još nazivaju Helsinki, sigurno će vas navesti svojom impresivnom prirodom, ukusnom hranom i dugom povijesti da se zaljubite u njega. Finska prijestolnica odlikuje se s 330 otoka u arhipelagu, brojnim skulpturama čija će vas kreativnost oduševiti i prirodom koja ostavlja bez daha. Osobito savjetujemo posjet otoku Suomenlinna i svjetski poznatoj pomorskoj utvrdi iz 18. stoljeća. Utvrda se nalazi na UNESCO-voj listi svjetske baštine, a već u 19. stoljeću našla je svoje mjesto u turističkim vodičima.

Uz Helsinki, nezaobilazan je i bajkoviti Tallinn, prijestolnica najmanje baltičke države Estonije. Do ovog prekrasnog grada uputit ćemo se u sklopu naše ture 27. 6. brodom te obići pitoresknu gradsku jezgru koja se nalazi pod zaštitom UNESCO-a. Oduševit ćete se i gornjim gradom Toompea s utvrdom te Kadriorg parkom. Iako izgledom srednjovjekovni grad, Tallinn je estonska prijestolnica koja se može pohvaliti wi-fi dostupnošću na svakom koraku i tehnološki jednim od najnaprednijih gradova. U večernjim satima opustite se u Tallinnu u nekom od mnogobrojnih barova i restorana koje ovaj grad pruža.

Iskoristite izvrsnu cijenu za putovanje u Helsinki i Tallinn te otputujte 27. 6. na 4 dana već od 3.290 kn po osobi! Više informacija o putovanju potražite na https://bit.ly/2HO6SxM

Mondo travel