Putovanje u očaravajući Maroko

Ukoliko ste u potrazi za jedinstvenim i intrigantim putovanjem, Maroko ili Al Magreb  idealna je destinacija! Za ovu prekrasnu zemlju na sjeveru Afrike nekada se smatralo kako je posljednja zemlja na svijetu, zadnja točka na zapadu, pa otuda i naziv države – Zapadno Kraljevstvo. Zemlja u kojoj se arapski i francuski jezik isprepliću, a arhitektura oduzima dah.

Tijekom 8 dana putovanja u Maroko avionom koji vam nudimo, posjetit ćete najveći grad Maroka – Casablancu, prijestolnicu Maroka Rabat, te gradove poput Fesa, Meknesa, Marrakecha i Chefchaouen. Imat ćete priliku vidjeti jednu od najvećih džamija na svijetu, onu kralja Hassana II u Casablanci te u “marokanskom Versaillesu” Meknesu vrata Bab El Mansour. Posjetite Fes, kulturni i duhovni centar Maroka koji se danas nalazi pod UNESCO-ovom zaštitom. Neizostavan je Marrakech, “biser juga” gdje možete uživati u palači El Badi i Yves Saint Laurentovim vrtovima Majorelle. Ovdje se svakako cjenkajte za svaki dirham, ali nemojte otići bez prekrivača, tepiha ili ručno izrađene posude.

Posebnost putovanja u Maroko je fakultativni izlet u Chefchaouen koji je slabo povezan s ostalim gradovima te je putovanje s grupom idealno za posjet. “Plavi grad” kako još nazivaju Chefchaouen, nalazi se u srcu gorja Rif, okružen brdima i očaravajućom prirodom. Za neopisivu ljepotu i šarm ovog malog grada zaslužna je španjolsko-arapska arhitektura i zidovi zgrada obojani u različite nijanse plave boje. Nakon ulaska na jedan od 5 ulaza u grad, izgubite se među plavim ulicama jer je idealan za šetnju, potrošite koji marokanski dirham u nekoj od brojnih suvenirnica i isprobajte marokanske delikatese u jednom od mnogobrojnih restorana.

Više o putovanju u Maroko saznajte na https://bit.ly/2Ootdnt i iskoristite FIRST MINUTE akciju već od 6.690 kn za polazak 8.2. i FIRST MINUTE akciju već od 6.990 kn za polazak 14.3.2020.!

Mondo travel