Restaurant & Wine bar Matrioška, Baška Voda

Matrioska 3U posve novom industrijskom stilu obnovljeni restoran & vinoteka MATRIOŠKA na ljeto 2014. ponovno je otvorio svoja vrata. Ne samo Baška Voda i Makarska rivijera, nego i cijeli ovaj dio Dalmacije dobio je novu dimenziju kulinarskih iskustava. U prekrasnom sljubljivanju  hrane i vina isprepliću se neotkriveni okusi koji će vas iznenaditi i upoznati sa spajanjem nespojivog. Vrhunska, moderna i raznolika ponuda jedinstvenih međunarodnih gastronomskih bisera i tajanstvenih lokalnih specijaliteta nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Prepustite se odabiru  vinskih znalaca, koji će vam u čaši ispričati bajku o tradiciji, ljubavi prema zemlji,  prekrasnim ljudima i sreći. Wine bar Matrioška predstavlja najbolje, vrhunske vinare s područja cijele Hrvatske i regije.

Matrioska somelijer

DRAŽEN DRAGIČEVIĆ (48)

Vrhunski stručni poznavatelj vina

Postoji hrana uz koju ne bi znao/htio preporučiti vino?: Ne!

Trenutno najdraža sorta: Pinot noir

Životni moto: ‘Samo promjena je stalna’

Matrioska 1

CHEF: MARIN IVANAC (36)

U kuhinji već od malih nogu, pomagao mami – prvo kuhao kavu a onda uživao u ‘knedlama s višnjama’

Duša restorana – izlazi iz kuhinje na tanjuru

Najveća motivacija: gosti. Novosti u gastronomiji, inovativnost

Timski rad

Životni moto: ‘Ono si – što jedeš!’

Matrioska hrana

Recepti: 

GRDOBINA U PRŠUTU SA ZELENIM RIŽOTOM

SASTOJCI:

Grdobina, pršut, riža, rikola, maslinovo ulje, parmezan, sušene rajčice, peršin.

POSTUPAK:

Grdobinu isjeći na medaljone, staviti sol i papar, prepeći na maslinovom ulju, zamotati u pršut i peći u zagrijanoj pećnici na 220 C oko 5 minuta. Na preostaloj masnoći dodati rižu, podlijevati ribljim temeljcem i na kraju dodati pesto od rikule i bosiljka. Od parmezana napraviti čips i dekorirati sušenim rajčicama.

MARINIRANE TRLJE NA RIKULI SA ŠAFRAN VINAIGRETTE

SASTOJCI:

Trlje, rikola, kruh, acetto balsamico, maslinovo ulje, Grana padano, kapari, mladi luk, limun, sol, papar

POSTUPAK:

(Šafran vinaigrette: šafran, maslinovo ulje, riblji temeljac, sezam, limun. Sezam tostirati, šafran rastopiti u ribljem temeljcu, dodati limun i maslinovo ulje. Ohladiti.)

Trlje očistiti, filetirati i marinirati u emulziji od djevičanskog maslinovog ulja, limuna, soli i papra. Ostaviti 2 sata. Inćune servirati na podlogu od rikole i mladog luka, politi šafran vinaigrette. Dodati Acetto balsamico. Kruh nakapati češnjakom i zapeći na grilu. Naribati parmezan.

ČOKOLADNI MARQUISE

SASTOJCI:

Biskvit: jaja, šećer, brašno, maslac, kakao, limunova korica, narančina korica, vanili šećer, chili, prašak za pecivo

Krema: čokolada, maslac, jaja, šećer, limunova korica, narančina korica, chili, groždice, slatko vrhnje

POSTUPAK:

Napraviti biskvit i peći na 170 C, 10 minuta.

Čokoladu i maslac otopiti na pari. Jaja i šećer pjenasto izmutiti te dodati arome (chili, limunovu i narančinu koru). Groždice nasjeckati na sitne komadiće. Istuci slatko vrhnje te u njega dodati čokoladu i na kraju sve spojiti s jajima. Pečeni biskvit prerezati na pola, naliti kremu i poklopiti s drugom polovicom. Staviti u hladnjak. Hladiti 4-5 sati.

Više na linku : Hoteli Baška Voda

Tekst: Katarina Kerk

Forografija: Rene KaramanMatrioska 5