SAFARI WINE TASTING TOUR

U šarolikom krajoliku, pored grada Trilja, smjestila se Vinarija Krolo koja je svoj izvrstan položaj i prirodni ambijent iskoristila i uklopila u novu priču pod imenom SAFARI WINE TASTING TOUR.

Turisti imaju jednistvenu i sasvim drugačiju priliku doživjeti wine tasting, uz, ne samo vrhunska vina, nego i nezaboravnu avanturu kroz prirodne ljepote ovog kraja. Safari wine tasting tour kreće iz same Vinarije, gdje turiste dočeka piće dobrodošlice Nakon toga kreće vožnja u Land Roverima koje ima nekoliko stajališta, a na svakom od njih otvaramo jedno vino. Prvo stajališe je vidilica grada Trilja gdje upoznajemo grad i njegovu bogatu povijest. Tu nazdravljamo sa dobro ohlađenim Chardonnayom. Slijedi vožnja kroz prirodu sve do Grabovih mlinica te razgledavanje mlinice, i sudjelovanje u procesu proizvodnje brašna od kojeg ćemo zajedno kušati i uštipak koji nam je domaćin pripremio. Začinit ćemo uštipak s domaćim pršutom te sirom koji je napravljen od domaćeg kravljeg mlijeka taj dan. Nakon što kušamo drugo vino, Pošip, nastavljamo našu avanturu prema izvoru rijeke Grab gdje imaju jedinstvenu priliku napiti se čiste vode iz izvora rijeke. Stari ljudi kažu da je ovaj izvor i izvor ljepote pa je uobičajeno da se na njemu i umijemo. Kušat ćemo Cuvee, našu bordošku kupažu iz Dalmacije.

Zadnja točka naše ture su novi nasadi vinograda vrhu brijega s kojeg se pruža nezaboravan pogled. Kušat ćemo i posljednje vino, Kaštelanski crljenak te upoznati turiste sa gotovo zaboravljenom hrvatskom sortom.
Slijedi povratak u vinariju i posjet vinskom podrumu gdje će se degustirati vina iz bačava te prema dogovoru sa gostima poslužiti ručak, domaće nacionalno jelo, pašticada s njokima.

Vise na linku

PR: Krolo