Snaga termalnih kupelji za zdravlje i vitalnost

Kupelji vodenih nimfa, detox u slanoj sobi, aromaterapija, medicinski i rehabilitacijski centar – otkrijte moć vode u Rimskim termama gdje je izvor jedne od najljekovitijih termalnih voda u Sloveniji koja dokazano pomaže u liječenju brojnih bolesti

Redovito kupanje u vrućoj kupki može smanjiti krvni tlak i rizik od dijabetesa tipa 2. Kupelji se povezuju i s poboljšanom kvalitetom spavanja i zdravljem srca. Najnovija istraživanja pokazala su da veća učestalost kupanja pomaže i kod smanjenja tjelesne težine, urednijeg krvnog tlaka i glikiranog hemoglobina, vrste koja kontrolira šećer u krvi.

Topli izvori u Rimskim termama nalaze se otprilike 1000 metara ispod površine zemlje. Voda iz izvora Amalija ima 38,4 °C, a voda iz Rimskog izvora 36,3 °C. Jasno je kako kupanje i opuštanje u ovoj pitkoj termalnoj vodi ljekovito djeluje na zdravlje!

Termalna voda oslobađa organizam od štetnih tvari, izvor je tijelu važnih minerala i elektrolita, regulira tjelesnu temperaturu, služi kao zaštitnik organa i tijela te održava kožu zdravom i usporava starenje.

Kupelji vodenih nimfa

Kako vam zvuči Kleopatrina kupka – sat vremena čistog užitka u mirisnoj pjenušavoj kupki s aromom meda i mlijeka uz čaša pjenušca i slasnu tortu nakon kupanja?

Brojne pomno osmišljene termalne kupelji i vodeni doživljaji za dvoje, aromaterapija, masaže sapunom… samo su dio ponude koja boravak na ovom jedinstvenom mjestu čini zaista nezaboravnim.

Rimskim termama oživljen je hram u kojem vladaju nimfe! Jedinstven ambijent s autentičnim kamenim kadama najstarijim termama u Sloveniji daju povijesni pečat i mističnu čar.

Gostima je na raspolaganju i slana soba koja nudi pregršt dobrobiti, s posebnim naglaskom na čišćenje i dezinfekciju dišnih puteva i kože.

Premium doživljaj odmora

U srcu netaknute prirode gdje se susreću povijest i suvremen pristup opuštanju i zdravlju, okružene brdima i parkom koji u sebi krije bujnu vegetaciju i egzotične vrste iz svih krajeva svijeta, na samo sat vremena od Zagreba nalaze se jedinstvene Rimske terme.

Mogućnost kombinacije opuštajućeg odmora u termalnoj vodi i raznih aktivnosti u prirodi koja okružuje resort ono je što Rimske terme čini posebnima. Prekrasna dolina rijeke Savinje i veliki park u kojem još od 1879. godine rastu divovske sekvoje i brojno drugo egzotično drveće mame da vrijeme provedete na zraku uživajući u nekoj fizičkoj aktivnosti jer upravo niske temperature, nedostatak sunčeve svjetlosti te zimska depresija mogu negativno utjecati na raspoloženje, ali i zdravlje.

Fokus na zdravlju

Ondje se nalazi i medicinski centar Valetuda, jedan od najmodernijih zdravstvenih i rehabilitacijskih centara u Sloveniji. Od artritisa, osteoporoze, ginekoloških i uroloških problema, neuroloških i ostalih bolesti do prekomjerne težine, u Rimskim termama se za liječenje iskorištavaju prirodni faktori kao što su termalna voda, ugodna klima, najsuvremeniji aparati za fizikalnu terapiju i provode se rehabilitacijski programi pod vodstvom iskusnih fizioterapeuta, vrhunskih stručnjaka za rehabilitaciju.

Rimske terme