Špilji Vrelo drugo priznanje ove godine

Na Danima hrvatskog turizma špilja Vrelo dobila je priznanje kao finalist u kategoriji prirodne atrakcije godine, uz park šumu Telašćica, a od ukupno osam kandidata u ovoj kategoriji. Za najbolju prirodnu atrakciju izabrana je park šuma Velebit.

„Nama su poznate ljepote i vrijednosti špilje Vrelo ali kad se to ovjekovječi i visoko-vrijednim priznanjem to dokazuje da su aktivnosti koje provodimo urodile plodom. Uspjeh je biti među najboljima i zahvalila bih cijelom svom timu koji je sudjelovao u kreiranju programa koji se održavaju špilji kao i istraživačima i stručnjacima koji su radili na istraživanjima i turističkoj valorizaciji podzemnog bisera općine Fužine od samih početaka.“ – istaknula je direktorica Ureda za turizam Općine pri KTD-u Silvija Sobol. Ujedno je čestitala svim dionicima Gorskog kotara koji doprinose razvoju turizma jer je destinacija bila među tri finalista u kategoriji najuspješnija destinacija u ruralnom turizmu.  

Valja spomenuti da je ovo drugo ovogodišnje priznanje špilji Vrelo čije se vrijednosti  prepoznaju i izvan Lijepe naše. Naime, Luxlife Magazine, dodijelila je nagradu Tourist info Fužine za “Best Mountainside Cave Trip Provider – Croatia” (“Najbolji pružatelj planinskih špiljskih izleta – Hrvatska”) pozivajući se u objašnjenju nagrade na posjet špilji Vrelo.

Podzemna ljepotica gorske rivijere mami posjetitelje iz cijeloga svijeta i nezaobilazna je u turističkim aranžmanima kako zbog svoje atraktivnosti tako i zbog činjenice da je jedina špilja u Europi koju mogu posjetiti svi uzrasti te roditelji s dječjim kolicima i osobe u invalidskim kolicima što dodatno naglašava njezinu vrijednost. Ured za turizam općine Fužine tijekom godine posjet špilji Vrelo oplemenjuje i s kulturno-glazbenim manifestacijama koje su itekako atraktivne. Uživati na koncertu u utrobi Zemlje i doživjeti neodoljiv spoj glazbe i tisućama godinama stvarane prirodne arhitekture iskustvo je koje se ne propušta niti zaboravlja.

Općina Fužine