Što sve skriva prirodna riznica fužinarskog kraja

Provedite proljetni vikend u Općini Fužine i doznajte što sve skriva prirodna riznica ovog kraja. Naime, ovog vikenda održava se jedinstvena manifestacija Marohljini i samoniklo bilje tijekom koje će posjetitelji, uz blagodati boravka u prirodi, imati mogućnosti uživati u skupljanju gljiva i samoniklog bilja.

Atraktivan program započinje u subotu, 7. svibnja s početkom u 9 sati ispred Doma kulture u Liču gdje posjetitelje očekuje piće dobrodošlice i goranski doručak. Nakon čega slijedi polazak na sakupljanje samoniklog bilja uz pratnju vodiča te individualni odlazak u branje marohljina (smrčaka) u šume u okolici Fužina. Ujedno, posjetitelji će, iz prve ruke, imati mogućnost naučiti sve o ljekovitim i hranjivim svojstvima samoniklog bilja i gljiva. 

Po povratku iz šume bit će organiziran ručak i izložba samoniklog bilja u Domu kulture Lič te iznimno poučno predavanje o bolestima koje prenose krpelji. Na radionici će posjetitelji  imati mogućnost naučiti kako izraditi repelente protiv krpelja. Ovu izvrsnu radionicu vodi Meri Popović, fitoaromaterapeutkinja. Program završava s obilaskom bogate kulturno-povijesne zbirke Lič.

Svakako nedjelju  rezervirajte na uspon na obližnji Preradovićev vrh gdje ćete uz čisti  planinski zrak bogat bioaktivnim tvarima uživati u pogledu na gorske bisere jezera Bajer i Lepenicu. Ili se odvažite na atraktivno istraživanje svijeta podzemlja špilje Vrelo. Koje vam sve dodatne mogućnosti pruža prirodna riznica fužinarskog kraja saznajte na Facebook stranicama Ureda za turizam Općine Fužine @tfuzine.

Općina Fužine