Šurlice na vrbničkim stolovima!

Ovogodišnje izdanje popularnih ljetnih priredbi „Popi' i pojedi“ nastavlja se u Vrbniku programom Dani šurlica. Praznici ove omiljene autohtone domaće tjestenine trajat će od nedjelje 09. srpnja pa sve do nedjelje 16. srpnja, kada će se posjetitelji moći uvjeriti u kvalitetu tjestenine koju karakterizira ručna priprema prema starim vrbničkim receptima.

U dvije udarne nedjelje, na početku i na kraju Dana šurlica, na trima lokacijama u Vrbniku (Trg Škujica, Placa Vrbničkog statuta i Ribarnica) od 18 sati mogu se degustirati šurlice s raznim prilozima uz vina vrbničkih vinara. Pored tradicionalno pripremljenih šurlica sa gulašom, u ponudi će biti i šurlice sa šalšom i krčkim pršutom, sa plodovima mora, šurlice od konoplje sa grdobinom u umaku od Vrbničke žlahtine ali i slatke sa šumskim voćem. Na Trgu Škujica se može pogledati prezentacija izrade šurlica te posjetiti mali sajam autohtonih proizvoda poput sireva, ulja, meda, tjestenine, eko sirupa, pekmeza, lavande, prirodne kozmetike i suvenira. Cjelokupan gastro doživljaj upotpunit će raznovrsan glazbeni program.

Tijekom čitavog tjedna, jela od cijenjene tjestenine po promotivnim cijenama nudit će vrbnički ugostiteljski objekti (Vinotel Gospoja, Hotel Argentum,

Restoran Nada, Restoran Ulika grill, Konoba Luce, Konoba Placa, Konoba Žlahtina), a spravljat će ih s različitim umacima i prilozima na bezbroj načina.

Jamac je to za zadovoljstvo brojnih posjetitelja i daljnjeg etabliranja ove jedinstvene gastronomske manifestacije koja je postala zaštitni znak krčke turističke i ugostiteljske ponude.

PR: TZ Vrbnika