Turistička zajednica Grada Poreča predstavila SightRun ture

15. srpnja, Poreč  – Turistička zajednica Grada Poreča predstavila je novi turistički proizvod SightRun – audio trkačke ture koje su namijenjene aktivnim gostima Poreča.

Gradonačelnik Poreča, g. Loris Peršurić i direktor TZG Poreča, Nenad Velenik, otvorili su press konferenciju na kojoj su predstavili SightRun trkačke audio ture koje su kao novi turistički proizvod od sada dostupne gostima Poreča. Press konferenciji nazočili su i obratili se medijima i Toni Hrvatin, voditelj razvoja destinacijskog proizvoda iz Valamara, Goran Vrus, pomoćnik direktora sektora za sport Plave Lagune te Sandra Bortek, direktorica marketinga SightRuna.

Posjetiteljima Poreča koji uživaju u trčanju od sada je na raspolaganju pet audio trkačkih tura. Sve ture su u dužini od 9 do 9.6 km. Poreč City Tour – sjever i Poreč City Tour – jug započinju ispred Gradske vijećnice. Dodatno, promociji Poreča kao trkačke destinacije pridružili su se i Valamar i Plava Laguna koji su svojim gostima omogućili da trkačke ture startaju ispred vrata hotela. Tako su gostima dostupne i Valamar Borik Tour koja starta ispred Valamar Zagreb Hotela te Valamar Diamant Tour koje starta ispred Valamar Diamant Hotela, te tura Plava Laguna Run čija se startna lokacija nalazi ispred hotela Molindrio Plava Laguna. Sve ture dostupne su na hrvatskom i engleskom jeziku te su besplatne za korisnike.

Poreč želi biti smart city, a nove generacije turista vezane su za mobilne uređaje i zato nam je drago da možemo putem ove aplikacije našim gostima, ali i svima zainteresiranima pružiti mogućnost da se turistički proizvodi ponude kroz ovaj popularni medij. Drago mi je što će naš grad imati ovakvu mogućnost u ponudi, jer među brojnim turistima koji dolaze u naš grad veliki broj njih su i sportaši, bilo rekreativci, bilo profesionalci koji će bave trčanjem i koji će sigurno iskoristiti mogućnosti ove aplikacije. Naša SightRun tura samo je uvod u sve ono što gosta očekuje u Poreču te je cilj da ga ista zainteresira za korištenje drugih dostupnih sadržaja i usluga. Nastavit ćemo i dalje našim turistima i građanima nuditi smart city rješenja, koja nove generacija putnika trebaju i traže. Jedna od njih je na koju uskoro namjeravamo pokrenuti je i aplikacija za pomoć osobama s invaliditetom kako bi što lakše pronašle njima korisne informacije.” – rekao je Loris Peršurić, gradonačelnik Poreča.

“Ponosni na do sad ostvarene rezultate, ali i svjesni činjenice da razvoj turizma ne možemo prepustiti slučaju, ozbiljno smo prionuli planiranju petogodišnjih razvojnih inicijativa kojima ćemo ostvariti našu viziju da postanemo vodeća hrvatska destinacija obiteljskog i aktivnog odmora koja će osim iskustva sunca i mora, gostu ponuditi širok spektar sportsko-rekreativnih aktivnosti.

Uvođenjem SightRun aplikacije investiramo u infrastrukturu koje će podignuti ambijentalnu vrijednost klastera i poboljšati iskustvo gostiju ,a  našu destinaciju brendirati kao runner friendy.  

Slogan našeg vizualnog identiteta „You complete us“ govori u prilog velikom  entuzijazmu svih involviranih u turističku ponudu da našim gostima pružimo nezaboravne trenutke u Poreču. – rekao je direktor TZG Poreč, Nenad Velenik.

Toni Hrvatin, voditelj razvoja destinacijskog proizvoda u Valamaru dodao je: „Valamar aktivno ulaže u razvoj sportske infrastrukture, programe i cijeli niz outdoor manifestacija u destinacijama u kojima posluje. Smatramo kako je potrebno ulagati u razvoj ponude trkačkog segmenta kojeg i globalno prati brzo rastući trend“, te dodao: “Aplikacija SightRun je odličan primjer inovativnog turističkog proizvoda i dodatne ponude za goste i lokalno stanovništvo. Trase u aplikaciji obuhvaćaju i prezentiraju sve ljepote Poreča, stoga nas veseli što smo zajedno s našim destinacijskim partnerima u Poreču podržali razvoj ovog projekta.”

Goran Vrus, pomoćnik direktora sektora za operacije za sport iz Plave Lagune dodao je: “U Plavoj Laguni svjesni smo rasta popularnosti trčanja kao sporta i izbora rekreacije. Već nekoliko godina domaćini smo sve uspješnijeg Plava Laguna Polumaratona, a ove smo godine u Poreč prvi puta doveli i Plava Laguna Triathlon 5150, IRONKIDS i Iron Girl utrke. Upravo na tom pragu Plava Laguna dopunjuje ponudu navođenom trkačkom turom za sve one goste koji ni na odmoru ne žele odustati od omiljene aktivnosti.”, te dodao: “Putnici se oslanjaju na svoje mobilne uređaje za prikupljanje informacija i brojne druge aktivnosti prije, tokom i nakon putovanja, stoga je bitno prepoznati njihove potrebe i omogućiti im inovativne sadržaje i nezaboravna iskustva i putem omiljenog medija, dostupne u bilo koje doba.“

“Iznimno nam je drago što se među Runner Friendly destinacijama koje podržavmo kroz SightRun aplikaciju pridružio i Poreč. Ovakve suradnje ne samo da pridonose razvoju destinacije, već i zajedno gradimo sliku da i uz domaća tehnološka rješenja možemo biti inovativni u turizmu. Vjerujem da hrvatska startup scena može ponuditi još zanimljivih rješenja od kojih svih akteri u turizmu mogu imati koristi.” – izjavila je Sandra Bortek, direktorica marketinga SightRuna.

***

SightRun je besplatna mobilna aplikacija koja povezuje trčanje i turističko razgledavanje, a koristi GPS sustav mobilnog telefona za navigaciju i aktivaciju audio zapisa koji korisniku daju zanimljive informacije o gradu. Upravo iz ovog razloga nije bitno koliko brzo/sporo se korisnik kreće. Za korištenje aplikacije dovoljne su slušalice za uši te tijekom korištenja nije potrebno gledati u mobilni uređaj što omogućuje potpunu slobodu kretanja i uživanja u trčanju i razgledu grada.

SightRun aplikacija dostupna je besplatno na Google Playu i App Storeu.

Google Play: http://bit.ly/SRonGP

App Store: http://bit.ly/iOS_SightRun

www.SightRun.com

Sandra Bortek