Turistička zajednica Kvarnera održala ekskluzivnu prezentaciju za Aurora Viaggi i partnere

Turistička zajednica Kvarnera uspješno je održala, još jednu, ekskluzivnu, prezentaciju za talijanskog tour operatora Aurora Viaggi. Ovaj tour operator  je u ožujku ove godine, uz ostale agente i operatore, već sudjelovao na prezentaciji Kvarnera i upravo to je bio povod da u suradnji s predstavništvom HTZ-a u Italiji i Turističkom zajednicom Kvarnera sada pozove preko 100 agencija iz svoje mreže partnera kako bi dodatno upoznali Kvarner. Aurora Viaggi je tour operator specijaliziran za grupna putovanja u Italiji i u svijetu, ali i individualna putovanja po mjeri.

Jedno od glavnih tržišta ovog organizatora putovanja upravo je Kvarner. Naime, već duži niz godina Aurora Viaggi dovodi talijanske goste na kvarnerske otoke i obalu. Kroz ovu prezentaciju predstavili su nove programe i katalog za 2021. godinu, a koji se uglavnom odnose na putovanja i boravak na kvarnerskim destinacijama. Najčešće su to otoci Krk, Cres i Lošinj te Opatijska i Crikveničko-vinodolska rivijera. U kvarnerskim destinacijama turisti mogu odabrati programe namijenjene parovima, obiteljima, odmor u wellness hotelima ili hotelima koji nude aktivan odmor. Od svibnja do rujna također nude i grupna putovanja kroz Sloveniju i Hrvatsku u trajanju od tjedan dana, a koja uključuju i posjet Rijeci – Europskoj prijestolnici kulture te boravak u mondenoj Opatiji. U programu navode: „Opatija još od „slavnih“ vremena „čuva“ historijske vile, njeguje parkove i poziva na šetnju romantičnom promenadom Lungomare koja se kupa u kristalnom moru, a Rijeka „skriva“ posebna mjesta – …između ostalih i svod Nacionalnog kazališta Ivan Zajc oslikan djelima Gustava Klimta.“

U uvodnom dijelu direktorica predstavništva HTZ-a u Italiji, gospođa Viviana Vukelić predstavila je nacionalnu oznaku sigurnosti – Safe Stay in Croatia te dala kratki presjek aktualnog stanja u Hrvatskoj. Na prezentaciji je sudjelovao i direktor HTZ-a, gospodin Kristjan Staničić koji je pozdravio sve nazočne i pozvao talijanske goste u najljepšu hrvatsku regiju – Kvarner.

Tour operatora Aurora Viaggi predstavljala je također direktorica, gospođa Vera Kermez, koja se zahvalila hrvatskim predstavnicima na dobroj suradnji i naporima usmjerenim na siguran boravak gostiju u destinaciji te najavila nove dolaske talijanskih gostiju na Kvarner.

Direktorica Turističke zajednice Kvarnera, gospođa Irena Peršić Živadinov predstavila je kvarnerske otoke, obalu i Gorski kotar, cjelokupnu turističku ponudu te dala informacije o pripremi Kvarnera za nadolazeću sezonu. Naglasila je da agenti i partneri mogu nuditi Kvarner jer smo sigurna turistička regija, turistički djelatnici su prioritetna skupina koja bi uskoro trebala biti procijepljena, turistima će na raspolaganju uz postojeće biti i dodatni punktovi za testiranje na COVID-19 tako da zainteresirane goste mogu informirati i potaknuti na putovanja u našu regiju. Prezentaciju je zaključila uz „veliko hvala tour operatoru Aurora Viaggi koji već dugi niz godina promovira i kroz svoje programe nudi kvarnerske destinacije i koji je specijaliziran upravo za našu regiju“.

„Veselimo se novim dolascima talijanskih turista. Organizatori putovanja, kao što je i Aurora Viaggi igraju veliku ulogu kod odabira putovanja. Upravo oni imaju mogućnost informirati partnere i individualce i potaknuti ih na putovanja u Hrvatsku i na Kvarner. Od početka ove godine predstavili smo Kvarner kroz niz prezentacija, a sada u nedjelju ćemo nastupiti i na poznatom talijanskom sajmu BIT (Borsa Internazionale del Turismo) – Milano koji će se po prvi put održati u digitalnom obliku. Već sutra ćemo u virtualnom obliku biti prisutni i na najpoznatijem austrijskom sajmu Ferienmesse u Beču tako da su promotivne aktivnosti u punom jeku,“ izjavila je direktorica Turističke zajednice Kvarnera dr.sc. Irena Peršić Živadinov.

Turistička zajednica Kvarnera priprema i virtualne prezentacije za tržište Srbije, Poljske, Češke i Slovačke koje će se održati u sljedećih mjesec dana i s optimizmom gleda na nadolazeću sezonu.

TZ Kvarnera