TZG Malog Lošinja i Via Apsyrtides projekt – dobitnici nacionalne nagrade Simply the Best

Turističkoj zajednici Grada Malog Lošinja dodijeljena je posebna nagrada za najbolju u kategoriji Otočke destinacije- najbolje destinacije jadranskih otoka, za kontinuirani kreativan pristup oblikovanju i razvoju novih turističkih proizvoda koji oplemenjuju i upotpunjuju turističku ponudu destinacije.

Također, Via Apsyrtides projekt odabran je među pet najboljih u kategoriji Novi projekt u turizmu – grupa turističke zajednice i lokalna uprava čime je ujedno i dobitnik tradicionalne nacionalne godišnje nagrade Simply the Best. Riječ je o projektu koji je nastao u suradnji dvije turističke zajednice; Malog Lošinja i Cresa. Ovim kreativnim pristupom oblikovanja novog turističkog proizvoda koji spaja dva grada na otocima Cresu i Lošinju, dodatno je obogaćena atraktivnost turističke ponude destinacije.

Ovaj sustav pješačkih obilaznica povezuje i prezentira prirodne i kulturne atrakcije otoka Cresa i Lošinja, u čijem je središtu transverzalna staza duga 150 km koja se proteže od najsjevernije točke Cresa do najjužnije točke otoka Ilovika. Projekt sadrži informacije o 11 dionica s detaljnim opisom, GPS tragovima, servisnim informacijama, upute o opremi, dolasku, atrakcijama i drugo, a osim markacije staza, na web stranici viaapsyrtides.hr istaknuta su glavna pravila ponašanja u prirodi čime se ističe poštivanje tradicije otoka te upoznaje posjetitelje s lokalnim običajima i načinom života.

Nagrade je 28. studenog 2022. preuzeo direktor Turističke zajednice Grada Malog Lošinja Dalibor Cvitković u Velikoj Gorici u sklopu 23. međunarodne poslovno- turističke burze PUT, najstarijeg B2B turističkog susreta.

Zahvaljujemo organizatorima što su prepoznali trud uložen u kreiranje ovakvog projekta. Planinarska transverzala Via Apsyrtides novi je turistički proizvod, a cilj je gostima stvoriti dodatni doživljaj otkrivanja do sada manje poznatog dijela našeg otočja, uz revitalizaciju napuštenih pastirskih stanova i drugih objekata. Razvojem ovakvih projekta, kao i razvijanjem selektivnih oblika turizma, usmjeravamo posjetitelje na skrivene potencijale ovog područja  i pružamo im nova znanja o resursima destinacije, izjavio je direktor Turističke zajednice Grada Malog Lošinja Dalibor Cvitković te čestitao svim sudionicima u projektu na trudu i vremenu uloženima u ostvarenje ovog značajnog projekta.

Nagrade za  kreativnost, inovativnost, razvoj i unapređenje turističke ponude destinacije tradicionalno dodjeljuju UHPA – Udruga hrvatskih putničkih agencija, poslovno turistička burza PUT i magazin Way to Croatia.

TZ Maloga Lošinja