U Crikvenici započela vladavina maškara

Kažu da svaki izbor ima prijateljicu posljedicu. Svi kojima je subotnji izbor bio dolazak u Crikvenicu, za prijateljicu posljedicu dobili su vrhunsku zabavu.

U najveselije godišnje doba, „Maškare 2023“., „uklizali“ smo dječjim programom na klizalištu na Trgu Stjepana Radića u Crikvenici. U subotu, 7. siječnja, nakon što su maškare u popodnevnim satima preuzele ključ grada i dignula se zastava crikveničkih maškara, započelo je klizanje pod maskama, a potom i predstava na ledu. Najmlađi su uživali u animaciji i igri, besplatnom najmu klizaljki te face paintingu. Vrijedilo se potruditi jer su najspretniji klizači nagrađeni, baš kao i najoriginalnije maske. A tko nije kušao ukusne frite iz naše maškarane gastro ponude, ne zna što je propustio.

U kasnijim popodnevnim satima dobra zabava nastavila se u Matkovićima, gdje se održavalo veselo maškarano druženje.

Ove godine u najveselijem razdoblju uživamo od 7. siječnja do 22. veljače, a najviše nas raduje činjenica da se maškarane zabave vraćaju korijenima, u centar grada.

Svake subote tijekom maškaranoga razdoblja, počevši od 21. siječnja, za dobru zabavu i rasplesanu atmosferu pobrinut će se glazbeni sastavi u velikom maškaranom šatoru, a oni su: Grooversi, Fortunal, Koktelsi, Trend, Point i Insula.

U nedjelju, 22. siječnja, počet će prva ovogodišnja čajanka uz tombolu i zabavni program za djecu, a nastavit će se svake nedjelje tijekom trajanja maškara.

21. siječnja, svi ljubitelji pikada će doći na svoje jer mogu sudjelovati na Maškaranom pikado turniru. Ovaj veseli turnir održat će se u režiji vrijednih članova Udruge umirovljenika Grada Crikvenice i Općine Vinodolske.

Osim mnoštva zabava, čajanki, glazbenih gostiju, plesa i svega drugoga, ne zaboravite na vrhunac „Maškara“ – dvije tradicionalne crikveničke maškarane povorke, Velika i Dječja – održat će se u nedjelju, 29. siječnja. Glazbeni sastavi „Koktelsi“ i „Trend“ pobrinut će se da se rasplešemo u popodnevnim satima i nastavimo plesati do kasno u noć.

U subotu, 11. veljače, pridružite se maškaranoj rekreaciji na svježem zraku, šetnji po Ljubavnoj cestici u organizaciji Planinarskog društva „Strilež“.

Poseban događaj djecu očekuje u srijedu, 15. veljače, u OŠ Zvonka Cara – Čakavsko maškarano zapolne – zabavni program za najmlađe u znaku čakavskih pjesmica i recitacija.

Zadnju subotu maškaranog razdoblja rezervirali smo za jutarnji boćarski turnir u Gornjem kraju, a popodne je namijenjeno za maškarano druženje kod istih domaćina (Gornji kraj). Večernji program na Trgu Stjepana Radića upotpunit će krštenje mesopusta.

Čitanje šentence će u srijedu, 22. veljače, u centru grada, posjetitelje podsjetiti na događanja u protekloj godini, a i ovogodišnje će maškare završiti svoju vladavinu tradicionalnim suđenjem mesopustu, krivcu za sve loše u 2022., koji će naposljetku biti i spaljen.

Naši crikvenički trgovci, frizeri, kozmetičari i ugostitelji pobrinuli su se da vam dodatno uljepšaju i ovogodišnje razdoblje maškara i to u obliku popusta na svoje proizvode i usluge, koji su dio „Vesele maškarane škrinjice“. Popis svih sudionika „Vesele maškarane škrinjice“ i detalje o blagu koje ona skriva možete pronaći na letku „Maškare 2023.“ te na web stranici www.maskare.net, gdje se nalazi i popis ponude smještaja u vrijeme održavanja ove manifestacije. Posjetite i Facebook stranicu „Maškare Crikvenica“ kako ne biste propustili saznati novosti i vidjeti mnoštvo fantastičnih fotografija kreativnih maski, a možda na istom mjestu dobijete i inspiraciju za svoju (buduću) masku.

TZ Crikvenice