U prosjeku svake sekunde sedam gostiju rezervira kuću za odmor, apartman ili neki drugi jedinstveni smještajni objekt zbog čega je Booking.com kreirao nove alate kako bi se istaknule ponude za kratkoročni najam

Nehotelski smještajni objekti ostvaruju veći rast od tradicionalnih opcija radi čega lider u branši online rezervacije smještaja širi ponudu proizvoda za profesionalne voditelje objekata

Booking.com, vodeća svjetska platforma za putovanja, otkrio je na Međunarodnoj konferenciji VRMA (Vacation Rental Management Association) u New Orleansu, Louisiana, da svake sekunde sedam gostiju rezervira kuću za odmor, apartman ili neki drugi jedinstveni smještajni objekt. Temeljem povratnih informacija Booking.com-ovim partnera, uz ovu obavijest najavljuje se i lansiranje novih alata i nadogradnja postojećih proizvoda koji su posebno dizajnirani kako bi olakšali svakodnevno vođenje objekta i omogućili profesionalnim partnerima za kratkoročne najmove da prime još više gostiju.

Danas, više nego ikad prije, putnici traže iskustvo boravka u jedinstvenim smještajnim objektima, a ove godine 43% putnika planira boraviti u nekoj novoj vrsti smještaja.* Booking.com, s više od 20 godina iskustva, prati ovaj trend te predano sluša svoje partnere i neumorno radi na inovaciji svojih proizvoda kako bi im pomogao pronaći nove poslovne prilike i kako bi istaknuo jedinstvene pogodnosti za svaku od više od 6 milijuna kuća za odmor, apartmana i jedinstvenih smještajnih objekata u više od 148.000 odredišta koje se nalaze na platformi.

Novi alati će učiniti upravo to, iskoristiti tehnologiju kako bi se pomoglo profesionalnim voditeljima objekata da uspješno promoviraju svoju ponudu na Booking.com-u, pojednostave svakodnevne procese i održe svoj priljev prihoda. Sve proizvode i alate možete istražiti na stranici  https://partner.booking.com/en-us/propertymanagers?aid=1879248:

  • Centar za pronalaženje poslovnih prilika (Group Opportunity Centre): Pronađite prilike koje se odnose na sve ili neke vaše objekte i uštedite vrijeme uz ovaj novi alat koji vam nudi relevantne savjete za poslovanje koje možete implementirati za sve svoje objekte.
  • Novi alati za usluge povezivosti: Smanjite opseg posla uz naše nove značajke za povezivost koje vam putem svog pružatelja softverskih usluga olakšavaju upravljanje poslovanjem, od preuzimanja ključa do pologa u slučaju štete.
  • Alati za predstavljanje profesionalno vođenih objekata: Istaknite profesionalne atribute svog objekta od samog početka uz naše nove značajke, uključujući ocjenu domaćina, koja se temelji na recenzijama za vaše druge objekte, te prosječnu ocjenu s drugih stranica, koja se temelji na recenzijama gostiju s drugih provjerenih stranica. Ove ocjene pružaju gostima sigurnost pri rezervaciji smještaja u vašem profesionalno vođenom objektu te povećavaju vašu vidljivost. Također ćemo naglasiti vaše jedinstvene sadržaje kao što su mogućnost kontaktiranja 0-24, prijava bez ključa i još mnogo toga.
  • Ocjena kvalitete: Privucite putnike i ispunite očekivanja gostiju s novom ocjenom kvalitete, kakva dosad još nije viđena u branši za kratkoročni najam smještaja. Ova je ocjena slična tradicionalnom načinu ocjenjivanja hotela, a temelji se na lokaciji, veličini i sadržajima vašeg objekta.
  • Savjetodavni odbor: Znajte da slušamo vaše mišljenje. Naš Savjetodavni odbor, grupa stručnjaka poput voditelja objekata i pružatelja usluga povezivosti, posvećen je savjetovanju Booking.com-a na putu da postane pravi partner unutar branše za kratkoročne najmove, kako bismo prilagodili naše proizvode i usluge posebnim potrebama naših partnera.

Olivier Grémillon, potpredsjednik odjela za globalne segmente, koji nadgleda Booking.com-ov odjel za kuće za odmor i apartmane te partnerstva s hotelskim lancima i strateške segmente, danas je na Međunarodnoj konferenciji VRMA razgovarao sa stručnjakom Simonom Lehmannom o razvoju ponude za profesionalne partnere za kratkoročan najam.

“Od prošlogodišnje smo VRMA konferencije aktivno razgovarali s našim partnerima za kratkoročne najmove kako bismo prepoznali načine na koje ova branša može i dalje pružati rješenja za očekivanja putnika i zadovoljiti njihovu sve veću potražnju za istraživanjem”, izjavio je Grémillon. “Ovaj značajni razgovor osnažio je naše odnose i partnerstva unutar branše za kratkoročne najmove te nam je pomogao unaprijediti ovu branšu jer vidimo da mišljenja naših partnera pomažu oblikovati budućnost putovanja. Kuće za odmor, apartmani i drugi jedinstveni smještajni objekti i dalje rastu brže od tradicionalnih opcija, pa s uzbuđenjem očekujemo što će doći sljedeće u našem razvoju jer postoji mnogo prilika za zajednički rast.”

Booking.com pokrenuo je marketinšku kampanju za partnere kako bi ih informirao o novim proizvodima i poboljšanjima koji iskustvo upravljanja objektima na Booking.com-u čine još jednostavnijim no prije. Za više informacija o ovim proizvodima i profesionalnom partnerskom iskustvu s Booking.com-om posjetite https://partner.booking.com/en-us/propertymanagers?aid=1879248.

Dialog