U Unilineu privatnim iznajmljivačima otkrivaju kako osvojiti goste i zaraditi više

Privatni iznajmljivači u situaciji nastavka rasta ponude privatnog smještaja i stagnacije turističkih dolazaka trebaju kontinuirano ulagati u kvalitetu svoje ponude, pratiti trendove i očekivanja turista te moraju imati više kanala prodaje, kratak je sažetak prezentacije stručnjaka Unilinea koji će na Danu otvorenih vrata Unilinea, ovog petka 13. rujna privatnim iznajmljivačima u Istri i okolici predstaviti na koji način mogu ostvariti još bolje rezultate.

U Unilineu naglašavaju kako je broj privatnih ležajeva u Hrvatskoj u samo tri godine, od 2015. do kraja 2018. godine, porastao za gotovo 40 posto, na 800.108 ležaja, a glavnina noćenja i dalje se ostvaruje u ljetnim mjesecima, zbog čega je privatnim iznajmljivačima sve teže optimalno upravljati ponudom.

Dodatno, navike gostiju pokazuju da sve češće odlaze na više putovanja unutar iste godine, tijekom putovanja vole mijenjati destinacije, što sve zajedno iz godine u godinu smanjuje broj dana boravka.

U Unilineu kao najisplativije ulaganje za proširenje ponude, a koje privlači goste, ističu ponudu obiteljskih sadržaja poput igara (pikado, stolni tenis, igraće konzole, društvene igre), zatim prezentaciju lokalnih vodiča gastronomske i party ponude kao i ulaganje u kvalitetne madrace, zaštite protiv kukaca te začinske vrtove. Za produženje sezone najisplativija se pokazuje ponuda bicikala i najrazličitijih plovila (od kajaka do paddlova i sl.)

Unilineovi stručnjaci svoja će iskustva prezentirati na Danu otvorenih vrata Unilinea, u petak, 13. rujna, u 15 sati te pozivaju sve privatne iznajmljivače na predavanje koje će im pomoći u oblikovanju optimalne ponude i cijene, povećanju atraktivnosti za goste te produženju sezone.

404