Uspješno završen Lošinjski vikend vitalnosti!

Proteklog vikenda, od 7. do 9. lipnja, Lošinj je bio domaćin Lošinjskog vikenda vitalnosti, događanja posvećenih promicanju zdravlja i kvalitetnog načina života povodom obilježavanja Global Wellness Daya, koji se u svijetu slavi 8. lipnja. Pod sloganom „One day can change your whole life!“, stotinjak sudionika uživalo je u raznovrsnim aktivnostima na otvorenom koje su naglašavale važnost redovite tjelovježbe, pravilne prehrane te unutarnjeg zdravlja i ravnoteže tijela i duha.

Vikend vitalnosti okupio je lokalne stanovnike i goste, a sudjelovanje u svim aktivnostima bilo je besplatno. Zahvaljujući odličnom odazivu i entuzijazmu sudionika, događanja su protekla iznimno uspješno.

Petak je započeo natjecanjem u podvodnoj orijentaciji kojeg je organizirao ronilački centar SubSeaSon. Djeca su uživala u interaktivnim treninzima i smoothie radionicama s Marijom Valentićem u Miomirisnom otočkom vrtu. Poslijepodne je bilo rezervirano za Mini trk u organizaciji Atletskog kluba Lošinj te fit treninge i pješačke ture s Marijom Valentićem na Čikatu. Večer je završila opuštajućom yogom u prirodi pod vodstvom Enije Mužić u Sunčanoj uvali.

Jutarnjim pilatesom u Vitality Hotelu Punta započela je aktivna subota, dok je energični trening Aktivne Hrvatske privukao mnoge na glavni trg u Malom Lošinju. Slijedila je hike tura te šumska terapija organizirana od strane Lječilišta Veli Lošinj. Ljubitelji vodenih sportova uživali su u kajak turi, a poslijepodne je bilo posvećeno miomirisnom điru i Sunset MTB turi.

Zadnji dan vikenda započeo je wake up stretchom i vježbama disanja. Poseban doživljaj bio je audio floating – stress relief aktivnost organizirana od strane ronilačkog kluba SubSeaSon. Full body workout te nordijsko hodanje pružili su priliku sudionicima za cjelovito tjelesno iskustvo, dok je SUP tura u uvali Čikat bila odličan savršeni završetak aktivnog vikenda.

 „Zahvaljujemo svim sudionicima, partnerima i volonterima koji su doprinijeli uspjehu ovog događanja. Lošinjski vikend vitalnosti dokazao je da jedan dan doista može promijeniti cijeli život, inspirirajući mnoge da nastave prakticirati zdrave navike i brinuti o svom tijelu i duhu. Vidimo se iduće godine na još jednom Lošinjskom vikendu vitalnosti!“ – izjavio je Dalibor Cvitković, direktor Turističke zajednice Grada Malog Lošinja.

TZ Maloga Lošinja