Veganuary: Emirates poslužio više od 20 tisuća veganskih obroka u siječnju

Potražnja za veganskim obrocima u siječnju porasla za više od 40 posto

Tijekom siječnja, mjeseca koji je među veganima diljem svijeta poznat i kao „Vegaunary“, Emirates je poslužio više od 20 tisuća obroka na isključivo biljnoj bazi u svim klasama. Ovaj svjetski pokret koji tijekom siječnja potiče veganstvo rezultirao je povećanjem potražnje za veganskim obrocima na letovima za više od 40 posto. Uz to, u anketi Vegan Newsa, putnici su odabrali upravo Emirates kao aviokompaniju koja nudi najbolje veganske obroke. 

Upravo su veganska jela treća najtraženija jela u ekonomskoj klasi Emiratesa, a ova aviokompanija u svojoj ponudi ima više od 170 posebnih recepata na biljnoj bazi, osmišljenih u suradnji s timovima nutricionista i kuhara koji u pripremi koriste najsvježije povrće i jedinstvena zrnate namirnice kako bi kreirali posebne obroke pa i u skladu sa specifičnim vjerskim ili medicinskim zahtjevima putnika.

Poznat po svojoj regionalno nadahnutoj ponudi jela na letu, Emirates koristi isti pristup za svoja veganska jela pa su tako i recepti za ta jela inspirirani destinacijama. Neka od najpopularnijih jela uključuju raviole od gljiva, povrtni tagine koji se poslužuje s kuskusom te ragu od slatkog krumpira, leće i špinata  koji se poslužuje sa smeđom rižom. Obroci se poslužuju zajedno s posebnim izborom ukusnih veganskih slastica kao što su parfe krema od limete s kompotom od citrusa i datulja, čokoladni kolač i puding od chia sjemenki.

Emirates na svojim letovima poslužuje i impresivan izbor sireva, a kako nijedan putnik ne bi bio izuzet, ova je aviokompanija u travnju prošle godine u ponudu uvela i veganski sir. Emirates je do danas poslužio 18.000 kilograma sira na bazi orašastih plodova.

Veganska jela, zajedno s drugim specijalitetima, dostupna su na svim letovima Emiratesa i u svim klasama te se mogu zatražiti 24 sata prije polaska. Izbor svih jelovnika osvježuje se novim receptima jednom mjesečno.

No, gladni neće ostati ni putnici koji su manje skloni prehrani na biljnoj bazi jer opsežne jelovnike Emiratesa pripremaju nagrađivani kuhari, s jednakom pažnjom posvećenom detaljima u kreiranju jelovnika za ekonomsku, poslovnu i prvu klasu. Emirates tako svake godine posluži više od 110 milijuna različitih obroka, a opslužujući preko 55 milijuna putnika godišnje koji putuju do ili iz više od 140 gradova na 6 kontinenata, može se reći kako nitko ne razumije svjetske kulinarske trendove bolje od Emiratesa koji servira jela inspirirana destinacijama.

PR: Media Val