Završio Highlander Velebit 2018

Prvih 5 dana rujna obilježila je pustolovna bajka – Highlander Velebit na koju se prijavilo 98 neustrašivih sudionika željnih prave avanture života. Ove godine, za razliku od prethodne, Gorštake je poslužilo i vrijeme pa su tako tijekom dana planinareći mogli uživati u predivnim pogledima koje su im tako velikodušno pružali Nacionalni parkovi Sjeverni Velebit i Paklenica.

Svaki sudionik, od onog najmlađeg sa 22 godine pa sve do onog najstarijeg od 76 godina, moći će danima prepričavati sve dogodovštine koje su im se na putu dogodile i zbog kojih je, iako su svi prošli istu dionicu, svatko doživio jedinstveno iskustvo.

Highlander Velebit nije samo test fizičke izdrživosti, nego i one umne što ga čini pravim planinarskim izazovom! Ruta kojom su Gorštaci prolazili počela je na Zavižanu, a svi su morali proći 4 kontrolne točke, koje su bile postavljene na Skorpovcu, Baškim Oštarijama, Panosu i Velikom Rujnu, prije nego što su pobjednički osvojili i Veliku Paklenicu – gdje je bio cilj događaja. Tijekom 5 dana trajanja događaja Gorštaci prehodali više od 100 kilometara teškog terena i izgubili u prosjeku po osobi 17 000 kalorija i napravili više od  150 000 koraka dok su stigli na cilj u Nacionalnom parku Paklenica.

Iduće godine s Highlander Velebitom krećemo u novu, još bolju, avanturu života, a do tada uživajte u pričama, fotografijama i videima sa službenih stranica događaja.

PR

Fotografija: Marija Pustički