ZLATNO SIDRO 2017. ZA MARINU U PUNTU

Jutarnji list je, u suradnji s Ministarstvom turizma te pod pokroviteljstvom Hrvatske turističke zajednice, pokrenuo zanimljivu akciju ocjenjivanja domaćeg nautičkog turizma anketirajući domaće i strane nautičare u marinama.
Na ruti od preko 550 NM anketiran je 1131 nautičar iz 32 hrvatske marine duž Jadrana, od Umaga odakle su krenuli pa do Dubrovnika. Akcija je trajala od 23. lipnja do 16. rujna, a nautičari su imali priliku ocijeniti marine u 7 segmenata: 1. urednost marine, 2. organizacija, 3. čistoća, 4. ljubaznost osoblja, 5. ugostiteljski, 6. zabavni, 7.sportski sadržaji. Posebna vrijednost ove nagrade je da su upravo korisnici usluga imali priliku ocijeniti stanje u hrvatskoj nautici.

Svečana dodjela nagrada prve Nautičke patrole održana je u subotu, 16. rujna na terasi hotela Bellevue u Malom Lošinju.
Tom je prigodom najboljoj hrvatskoj marini – Marini Punat – uručeno Zlatno sidro Jutarnjeg lista 2017.
Drugo mjesto pripalo je ACI marini Slano, dok je treće osvojila marina Olive Island u Sutomišćici na otoku Ugljanu. Posebno priznanje za doprinos i razvoj nautičkog turizma pripalo je ACI-ju.
Specijalno priznanje – “Moja najdraža marina” pripalo je ACI marini Cres.

Marina Punat još je jednom pokazala da je, ne samo prva po nastanku, nego i među vodećim marinama na hrvatskoj strani Jadrana.

PR: Marina Punat