1. regionalni Whisky Sajam ZG015

Zagrebački Hypo Event Centar će 13. i 14. ožujka biti domaćin prvog regionalnog Whisky Sajma. Posjetitelji će moći saznati više o ovom cijenjenom piću, upoznati se s ponudom te isprobati neke od vrhunskih whiskyja.

Svi vodeći hrvatski uvoznici i distributeri predstavit će svoju ponudu u izložbenom prostoru u dvorani Kornati, a pridružit će im se i neki strani izlagači. Cijena dnevne ulaznice je već od 50 kn, a uključuje whisky čašu za degustaciju. Svi zainteresirani moći će i isprobati razne whiskyje uz prethodnu kupnju kupona za konzumaciju po cijeni od 10 kn. Očekuje se da će sajam posjetiti dvije do tri tisuće ljubitelja whiskyja.

‘S obzirom da je osnovna djelatnost Mozaik Grupe organizacija događanja, a upravljamo najatraktivnijim zagrebačkim kongresnim prostorom, Hypo Event Centrom, lani smo krenuli u pripremu i realizaciju prvog hrvatskog Whisky sajma prema vlastitoj ideji i modelu. Vani su whisky sajmovi vrlo posjećeni i popularni, a u Hrvatskoj se još nitko nije odvažio organizirati takav događaj. Nakon što smo proučili i posjetili neke inozemne sajmove, osmislili smo koncept sa sloganom Jedno piće, tisuće okusa, koji će ljubitelje i znatiželjnike uvesti u svijet pića u kojem uživa cijeli svijet. Uz mogućnost degustacije, posjetitelji će moći saznati puno informacija o whiskyju, naučiti kako se pije, upoznati različite proizvođače i vrste te uživati u koncertu Belfast Fooda. Uvjereni smo da će sajam koji kombinira zabavu i edukaciju već u prvom izdanju biti priznat i prepoznat i od struke i od istinskih zaljubljenika u ovo vrhunsko piće,’ komentirala je Tea Krpan, direktorica Mozaik Grupe.

Dnevne ulaznice moći će se nabaviti  na ulazu na sajam u dane održavanja po cijeni od 50 kn, a u petak, 13. ožujka vrijedit će i za večernji koncert Belfast Fooda. VIP ulaznice od 230 kn uključuju rezervaciju stola, dvodnevnu ulaznicu za sajam i koncert, 3 whisky degustacije i konzumaciju ‘whisky menija’ restorana Spoon. Upiti za ulaznice mogu se uputiti već sada na e-mail organizatora sajma, agencije Mozaik Grupa: info@mozaik-grupa.hr

Ljubitelji whiskyja moći će poslušati edukativna predavanja te okrugle stolove koji će se baviti zanimljivim činjenicama o ovom piću koje je popularno i među hrvatskim korisnicima, unatoč tome što se u Hrvatskoj gotovo i ne proizvodi. Bit će  moguće i saznati više na zatvorenim radionicama koje će se detaljnije baviti poviješću, tradicijom i kulturom ispijanja whiskyja. Uz proizvođače i uvoznike whiskyja  bit će prisutni i proizvođači čokolade, meda i sira, a posjetitelji će moći odabrati nešto iz bogate ponude restorana Spoon, koja će biti prilagođena duhu whisky sajma.

Opširnije na: WhiskeyFairZagreb