100 vodećih hrvatskih restorana – Restaurant Croatica

Na tisućljetnoj Trsatskoj gradini u Rijeci održana je promocija knjige ‘100 vodećih hrvatskih restorana i njihovi recepti – vodič za 2013./ 2014. godinu’ te dodjela plaketa za ‘100 vodećih hrvatskih restorana – Restaurant Croatica’.

Riječ je o projektu gastronautkinje prof. Karin Mimica, koji postoji već 18 godina. Suorganizatori događanja su Primorsko-goranska županija, Turistička zajednica grada Rijeke i Udruga hrvatskih restoratera, a brojni sponzori pobrinuli su se za proizvode koji su se mogli kušati tijekom kasnijeg druženja.100hrvatskih restorana b (Kopiraj)

U izboru najboljih hrvatskih restorana u 2012. godini obuhvaćeno je više od 2.400 samostalnih i hotelskih restorana u Hrvatskoj. Prvi dio izbora održan je preko internet portala www.gastronaut.hr s time da je bilo programski onemogućeno glasovati dva puta s istog računala. Internet glasovi spojeni su s glasovima voditelja restorana, s time da je njihova preporuka nosila šest puta više bodova od internetskih glasača. Ukupnu listu i materijale restorana pregledao je i potvrdio Časni odbor projekta.

U knjizi su restorani prezentirani i s receptima svojih specijaliteta te opisom prirodnog, povijesnog i kulturnog okružja. Većina restorana poklanja čitateljima knjige jednokratne popuste i druge beneficije, a za lakše kontaktiranje i navigaciju do restorana  na vrhu svake stranice nalazi se QR kod.

U povodu 18. godišnjice izbora, ugostitelji uvršteni u knjigu daju 10 posto popusta jednokratno, a novitet je da se Gastronaut projekt nalazi i na internetu pod nazivom M Gastronaut.

Željko Suhadolnik

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.