Utrka Dukat Fit ponovno okupila stotine ljubitelja bicikliranja

Biciklistička utrka za sve uzraste, rekreativce i profesionalce na zagrebačkom Jarunu održala se po peti put

  Da je bicikl jedan od omiljenih načina rekreacije Zagrepčana pokazalo je danas više od 600 malih i velikih sudionika 5. biciklističke utrke Dukat Fit koja se održala na zagrebačkom Jarunu. U nekoliko kategorija natjecali su se iskusni biciklisti, ali i oni koji uživaju u lakšim vožnjama s obitelji i prijateljima. Posebno oduševljenje vladalo je među najmlađim biciklistima od kojih su se neki hrabro natjecali i na tri kotača.

„Vožnja bicikla danas je jedan od najpopularnijih načina rekreacije, a posebno među onima koje žele biti fit. Zato Dukat ovu utrku organizira već petu godinu zaredom, spajajući zdravu rekreaciju s druženjem s obitelji i prijateljima. Drago nam je da je odaziv i ove godine bio velik, pogotovo među najmlađim sudionicima“, rekla je Elena Wolsperger Dolezil, direktorica korporativnih komunikacija Dukata.

Rekreativci i profesionalci vozili su jedan, odnosno dva kruga oko Velikog jezera u kategorijama Građani i Sportaši, dok su Dukatino utrke za djecu okupile male bicikliste, od 3 do 12 godina starosti, u tri utrke na otoku Trešnjevka. Na utrci su sudjelovali i mnogi Dukatovi zaposlenici te članovi Rekreativnog biciklističkog kluba Dukat, pokrenutog prije pet godina. Pobjednici utrka su osvojili vrijedne nagrade sponzora utrke DSG bicikala i Dukata, a svi sudionici uživali su u mliječnim proteinskim napitcima iz linije Dukat Fit.

Rezultati utrke, odnosno ukupan poredak sudionika utrke, bit će objavljen na internetskoj stranici www.dukat.hr najkasnije 21. rujna 2016., a više informacija dostupno je i na Facebook stranici www.facebook.com/Dukat.

Dukat organizira ovu utrku već petu godinu zaredom s ciljem promicanja urbanog biciklizma kao ekološki prihvatljivog načina prijevoza te promicanja brige o zdravlju i zdravim životnim navikama. Utrka se i ove godine održava pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba i u sklopu Europskog tjedna mobilnosti. Dukat bicikliranje promiče i među vlastitim zaposlenicima pa je prvi u Hrvatskoj nagrađen certifikatom „tvrtka prijatelj bicikala“.

PR: Media val