11. Festival cvijeća u Crikvenici

Kako i priliči veselom i razigranom proljeću, Crikvenica će ovih dana biti ukrašena predivnim šarenim cvijećem i ispunjena opojnim mirisima raznovrsnih biljaka.

Očekuje nas 11. Festival cvijeća, koji će nas uveseljavati od 16. do 19. travnja i uskršnje praznike učiniti ljepšima, toplijima i opuštenijima. Trg Stjepana Radića u Crikvenici će ugostiti prodajnu izložbu raznovrsnog cvijeća, sadnica i vrtnog programa, a iskusni stručnjaci će vrlo rado posjetiteljima otkriti male vrtlarske tajne, dati brojne korisne savjete o uzgoju i njezi biljaka te uređenju interijera i eksterijera.

Radno vrijeme sajma je od 9 do 19 sati. Svečano otvorenje je u srijedu, 16. travnja  u 10 sati, a program će svojim simpatičnim zabavnim nastupom uljepšati djeca iz Osnovne škole Vladimira Nazora i Dječjeg vrtića Radost.

Edukativni dio proljetnoga Festivala cvijeća, održat će se u četvrtak, 17. travnja u 18 sati u Gradskoj vijećnici kada nas očekuju dva zanimljiva predavanja: mr. sc. Ljiljana Vegrin će nas na svom predavanju uvjeriti da na spomen Mediterana ne moramo nužno pomisliti samo na ružmarin i lavandu, već i na druge jednako aromatične biljke, dok će nam mr. Darija Perković otkriti recept za vrt iz snova u istoimenom predavanju.

TZ GC