17. izdanje trke Terry Fox Run na Jarunu okupilo više od 7000 sudionika

HUMANITARNOM AKCIJOM PRIKUPLJAJU SE SREDSTVA ZA ISTRAŽIVANJE RAKA

Središnje događanje humanitarne akcije Terry Fox Run, koju organiziraju agencija MPG i Veleposlanstvo Kanade u suradnji s Hrvatskom ligom protiv raka, Zagrebačkim holdingom, hotelom Esplanade Zagreb te agencijom Media Val, održalo se danas po 17. put na zagrebačkom jezeru Jarun.

Poznatu međunarodnu akciju, koja je u proteklih 16 godina okupila više od 80.000 sudionika u Hrvatskoj, danas je trčanjem, rolanjem, hodanjem i vožnjom bicikla te kupnjom majica s vizualom akcije podržalo više od 7000 građana. Znak za početak trke dao je zamjenik ministra zdravlja Republike Hrvatske dr. med Ivan Bekavac, a po simboličnoj cijeni od 50 kuna, majice su prodavale i poznate osobe, između ostalih chéf de cuisine zagrebačkog hotela Esplanade Ana Grgić, glazbenica Ivana Marić, redatelj i gastro kritičar Radovan Marčić, bivši hrvatski vaterpolist Dubravko Šimenc i drugi. Okupljene su na Jarunu pozdravili i NJ.E. Daniel Maksymiuk, veleposlanik Kanade u Republici Hrvatskoj, Ivica Lovrić, pročelnik Ureda za obrazovanje, kulturu i sport, dr. sc. Tomislav Mađar, posebni savjetnik Predsjednice RH za zdravstvo i sport, prof. Damir Eljuga, predsjednik Hrvatske lige za borbu protiv raka te dr. Tome Antičić, ravnatelj Instituta Ruđer Bošković.

Posjetitelji događanja mogli su uoči i nakon trke uživati u zabavno-glazbenom program koji je vodila poznata glumica i radijska voditeljica Doris Pinčić Rogoznica, a uz nastup DJ Sommera, posebno su se istaknuli nastupi uživo. Tako je posjetitelje  ponovno oduševio nastup članova dječjeg zbora Zagrepčanke i dečki koji su otpjevali pjesmu Pjevam Terry Run. Osim u poznatim štruklama hotela Esplanade Zagreb te kanadskim palačinkama s javorovim sirupom hotela Sheraton po prigodnoj cijeni od 10 kuna, posjetitelji su mogli uživati i u brojnim drugim atraktivnostima na štandovima donatora. Sve majice akcije Terry Fox Run su rasprodane, a posebne su po tome što je službeni vizual svake godine drugačiji.

Cilj je trke Terry Fox Run prikupljanje sredstava za istraživanje raka u Hrvatskoj te pomoć oboljelima od te opake bolesti, a cjelokupni iznos prikupljen u okviru ovogodišnjeg izdanja donirat će se Institutu Ruđer Bošković, za znanstvena istraživanja raka.

PR: media val

Fotografija: ZF