2. Falkensteiner Punta Skala triatlon

Odlična atmosfera, dva dana uzbudljivih sportskih događanja, ovo je jedan od najljepših triatlona! Upravo se to moglo čuti proteklog vikenda na drugom Falkensteiner Punta Skala triatlonu organiziranom u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Zadra, TK Split i TK Zadar.

U sklopu drugog Falkensteiner Punta Skala triatlona održala su se i dva državna prvenstva Hrvatske, u olimpijskom triatlonu i mješovitom timskom štafetnom triatlonu koje je po prvi puta organizirano u Hrvatskoj.

Više od 400 prijavljenih sudionika natjecalo se u šest disciplina: Olimpijskom triatlonu (1500 m plivanje, 40 km vožnje bicikla, 10 km trčanje), supersprint triatlonu (375 m plivanje, 6.6 km vožnje bicikla, 1.75 km trčanje), uličnoj utrci (10 km), mješovitom timskom štafetnom triatlonu (300 m plivanje, 6.6 km vožnje bicikla, 1.75 km trčanje), duatlonu (1,75 km trčanje, 6 km vožnje bicikla, 1 km trčanje) i aquatlonu za djecu (150 m plivanje, 800 m trčanje).

Prvi dan triatlona otvorilo je državno prvenstvo u Olimpijskom triatlonu na kojemu je hrabro sudjelovao i glumac Mario Valentić. Nakon 1500 m plivanja, 40 km vožnje bicikla, 10 km trčanja Mario je izjavio: ‘Bilo je odlično, jako sam sretan što sam bio sudionik drugog Falkensteiner Punta Skala triatlona i što sam prvi put u životu sudjelovao na Olimpijskom triatlonu, što nije mala stvar. Cijeli vikend sam uživao u dobrom društvu obitelji i prijatelja. Veselim se i nadam pozivu i nagodinu.’

Istoga dana održala se i ulična utrka, a djelatnici Falkensteinera i javne ličnosti pobrinuli su se da ta utrka dobije i humanitarnu notu, te su svojim sudjelovanjem i donacijama pomogli Udruzi za Down sindrom Zadarske županije. Tako su Andrej Dojkić i Edita Misirić testirali svoje granice i sudjelovali u utrci dugoj 10 kilometara. ‘Ovo je jedan od najljepših sportskih događaja i jako mi je drago što sam imala priliku sudjelovati, ali ujedno i podržati humanitarnu akciju. Oduševila me čitava atmosfera, sportski duh i entuzijazam – bio je ovo predivan vikend. Dala sam sve od sebe, doista sam testirala svoje granice,’ rekla je RTL-ova voditeljica Edita Misirić. Glumac Andrej Dojkić također je ponosan što je bio dio Falkensteiner Punta Skala triatlona te što je sudjelovao u humanitarnoj akciji. ‘Izvrsna organizacija. Veselim se što smo aktivno nekome pomogli. Drago mi je što sam imao prilike sudjelovati,’ rekao je Andrej.

Drugog dana triatlona voditeljica Nevena Rendeli iskusila je čisti adrenalin sudjelujući na duatlonu te je uspješno otrčala 1,75 kilometara, vozila bicikl 6 kilometara i nakon toga otrčala još jedan kilometar. ‘Drago mi je da sam prvi duatlon u životu odradila na Falkensteiner triatlonu. Bilo je teško, ali zabavno i jedno sjajno novo iskustvo,’ rekla je Nevena.

E. P.