2. Panorama Pizza Kup: O’Hara opet najbolja pizzeria

Završen je 2. Panorama Pizza Kup u međimurskom Prelogu na kojem se natjecalo 14 pizza majstora iz ponajboljih hrvatskih pizzerija.

Žiri u sastavu: Eduardo Mainardi, Gianni Calaon, Igor Zagajski, Časlav Matijević, Domagoj Jakopović Ribafish, Loreena Meda, Zlatko Gall i Zlatko Sedlanić, ocjenjivao je prema strogim svjetskim kriterijima izgled pizze, strukturu i stupanj pečenosti tijesta, okus, količinu namirnica, a posebno usklađenost svih elemenata i ukupan dojam.

‘Vidi se napredak u odnosu na prošlu godinu’, složili su se svi članovi žirija koji su ocjenjivali pizze na prvom Panorama Pizza Kupu prošle godine.

Pobjednica-Kristina Halužan, pizzeria O'HaraPizzeria O’Hara iz zagrebačke Malešnice s pizzaiolkom Kristinom Halužan osvojila je prvo mjesto i time potvrdila status trenutno najbolje hrvatske pizzerije. Drugo mjesto, s ne mnogo manje bodova, osvojila je konoba-trattoria Gatto Nero iz Novigrada. Njih je predstavljala pizzaiolka Marija Vodopija. Treće mjesto osvojio je Ivan Delimar za pizzeriju 5 plus iz Koprivnice.

Uz njih, sudjelovali su: pizzeria Chello, pizzeria Šut, hotel Panorama, pizzeria Lipov hlad, pizzeria Gastro Italiano, restoran pizzeria Angelus, pizzeria Nu. Neke od njih prijavile su i po dva pizzaiola da vide kakvi su im unutarnji odnosi snaga.

Pokrovitelji Panorama Pizza Kupa osigurali su za sve sudionike poklon pakete Podravke, prvo troje dobilo je i poklone Electroluxa, a pizzeria O’Hara s predstavnicom Kristinom Halužan, osvojila je automatsku registraciju na Pizza World Cup u Rimu, početkom listopada, što je osigurala tvrtka Mainardi Food.

Kao glavni pokrovitelj Panorama Pizza kupa, Mainardi je doveo Giannia Calaona (obojica su bili i članovi žirija), trostrukog svjetskog prvaka na najprestižnijem svjetskom prvenstvu pizzaiola u Parmi, koji je publici pokazao male tajne izrade vrhunske pizze te prezentirao kako se radi Pizza Scrocchiarella, koja je novi hit u Italiji.

Zlatko Sedlanić, Podravkin kuhar promotor, stručnjak za izradu pizza, također je prezentirao nekoliko pizza koje su pobudile interes svih prisutnih, kao što su Pizza Vegetariana na integralnom tijestu i desertna pizza s Linoladom.

G.E.T. / Foto: Helena Pletković