20. Podravski motivi

Brojnim posjetiteljima 20. Podravskih motiva u Koprivnici, Podravka je pripremila niz kulinarskih iznenađenja, a na svečanom otvorenju jubilarne manifestacije prisutne je počastila velikom slavljeničkom Dolcela tortom.

Specijalno za Podravske motive osmišljeno je i zanimljivo kulinarsko natjecanje čiji pobjednik se u Podravkinoj kuhinji okušao u kulinarskom izazovu s prvim hrvatskim Celebrity Masterchefom Lukom Nižetićem. Posljednji dan manifestacije, poznata spisateljica Milana Vlaović otvorila je prodajnu izložbu najpoznatijih podravskih kolača.

U sklopu Podravskih motiva, jedne od najvećih kulturnih manifestacija u ovom dijelu Europe, koja je okupila 56 eminentnih slikara i kipara naive, četrdesetak majstora starih zanata, nekoliko stotina članova kulturno umjetničkih društava iz Hrvatske i inozemstva, te privukla više od 10.000 posjetitelja, Podravka je pripremila zanimljiva iznenađenja. Ono posebno bilo je kulinarsko natjecanje s prvim hrvatskim Celebrity Masterchefom Lukom Nižetićem. Naime, osam odabranih natjecatelja iz Zagreba, Velike Gorice, Osijeka, Zadra, Koprivnice i Sigeca natjecalo se međusobno u pripremanju podravskih jela, a najspretnija od njih, Marina Obšivač iz Osijeka okušala se u kulinarskom natjecanju upravo s C Nižetićem. Poznati hrvatski pjevač potom je, u večernji satima, za sve okupljene posjetitelje Podravskih motiva održao koncert.

Prvi hrvatski Celebrity Masterchef izjavio je: ‘Moram priznati da sam stvarno imao jaku konkurenciju. Svi natjecatelji jako su ozbiljno prihvatili priliku da iskažu vještinu u kuhanju, a s obzirom da sam ja Dalmatinac, ovo mi je bila i odlična prilika da u sklopu kulinarskog natjecanja, ali i cijele manifestacije Podravskih motiva naučim više o podravskoj kuhinji i njenim specijalitetima.’

Uspješna spisateljica Milana Vlaović, koja je nedavno u suradnji s Podravkom i njezinim profesionalnim Dolcela timom, objavila knjigu ‘Priče o nedjeljnom kolaču’, otvorila je prodajnu izložbu najpoznatijih podravskih kolača. Članice 24 udruga žena iz cijele Podravine zadivile su Milanu svojom maštovitošću i kreativnošću u pripremi slastica, a izloženi kolači vrlo su brzo u slast i pojedeni.

Posljednjeg dana manifestacije predstavljena je i knjiga recepata ‘Za Podravskim stolom’, zajednički projekt Podravke i Muzeja grada Koprivnice, a svi posjetitelji su imali priliku i degustirati tradicionalna jela spremljena upravo po receptima iz knjige. Promocija je imala i humanitarni karakter jer su posjetitelji za degustaciju pedesetak jela donirali novac namijenjen pomoći stanovništvu stradalom u poplavi u istočnoj Slavoniji.

Podravka