3. Lošinjska regata pasara na vesla

Već treću godinu zaredom, u luci Malog Lošinja, održana je tradicionalna veslačka utrka pod nazivom ‘Lošinjska regata pasara na vesla’.

Utrka u kojoj je sudjelovalo petnaestak drvenih barki u dvjema kategorijama: pasare do 4,3 metara i pasare preko 4,3 metara, održava se po uzoru na nekadašnje veslačke regate pasara koje su se održavale krajem 19. stoljeća u malološinjskoj luci, a jedan od organizatora bio je i ravnatelj lošinjske Nautičke škole, profesor Eugen Jeličić.

Unatoč lošem vremenu okupio se veliki broj gledatelja koji su pružili podršku natjecateljima i pratili utrku na stazi dugoj 1000 metara koja je obuhvaćala područje između prvog  pontona u luci do Vele rive i natrag. U prvoj kategoriji pasara do 4,3 metara, najbrže je doveslao Leo Kordić i time zaslužio prvo mjesto, a pratio ga je Mladen Kuljanić, dok je na treće mjesto zasjeo Ivan Vuljan. U drugoj kategoriji pasara preko 4,3 metara okušalo se osam parova od kojih su najbrži bili Josip Magašić s osvojenim prvim mjestom, Sara Badurina kao jedina ženska natjecateljica na drugom mjestu te otac i sin, Dragomir i Mladen Fatuta koji su podijelili treće mjesto.

M. L.