3. Prvenstvo Hrvatske u roštiljanju na Bundeku

Zagrebačko jezero Bundek ugostilo je 3. Prvenstvo Hrvatske u roštiljanju uz PIK.

Među više tisuća Zagrepčana koji su posjetili ovu sad već tradicionalnu manifestaciju, našle su se i neke poznate osobe. Među njima je bila i sudionica ‘Celebrity MasterChefa’, Irina Čulinović. Budući da je u showu itekako dokazala svoje kulinarsko umijeće, dobila je čast postati članicom gastro žirija koji je odlučivao o pobjedniku.

U natjecanju je sudjelovalo šest ekipa, a zadatak im je bio pokazati vještinu roštiljanja u nekoliko kategorija: ćevapčići, kobasice, vratina, ražnjići i junetina. Pobjedu je odnijela ekipa Praščić, iza čijeg se imena krije gastro udruga koja se bavi promicanjem kulture uživanja u hrani i piću. Drugo mjesto pripalo je ekipi Pečeni picek, a treći su bili veseli članovi ekipe Miješano meso. Ekipa Praščić tako se plasirala u finale natjecanja u kojem će pobjednik ponijeti prestižnu nagradu Zlatni ćevap.

Majstor kuhar Branko Ognjenović ponosno drži mjesto predsjednika Gastro suda, a na roštiljadi je rado dijelio savjete o pripremi najfinijeg roštilja.

3. Prvenstvo Hrvatske u roštiljanju uz PIK nastavlja se već sljedećeg vikenda. Usubotu 10. svibnja na osječkoj će Tvrđi svoj prolaz u finale tražiti najbolji roštilj majstori Slavonije i Baranje. Nakon toga slijede druženja u Novom Vinodolskom (17.5.), Zadru (24.5.) te Varaždinu (1.6.).

Bundek  će još jednom ugostiti ovo zanimljivo natjecanje i to njegovu samu završnicu koja će biti održana 8. lipnja.

P. R.