3. Prvenstvo Hrvatske u roštiljanju

Za Praznik rada marljivo će raditi najbolji roštilj-majstori Hrvatske.

Na 3. Prvenstvu Hrvatske u roštiljanju uz PIK Vrbovec koje se održava na zagrebačkom Bundeku od 14 sati Uživajte u bogatom gastro-edukativnom programu, originalnim nagradnim igrama te besplatnom koncertu grupe Begini. Posjetitelji će moći i sami ispeći svoj ručak u roštilj-parku koji će na Bundeku biti postavljen samo za ovu priliku te kupiti svježe pripremljene grill delicije PIK Vrbovca i Pan pivo po nevjerojatno popularnim cijenama. Zlatni ćevap menu koji uključuje velike PIK Vrbovec ćevapčiće i Pan od 0,5 l tijekom trajanja cijelog 3. Prvenstva Hrvatske u roštiljanju prodavat će se za samo 25 kuna!

Godina 2010. ostat će trajno zabilježena u povijesti hrvatskog kulinarstva. Naime, te smo godine po prvi puta saznali tko je najbolji roštilj-majstor odnosno roštilj-majstorica u državi! Da, pobijedila je ona: Anita Mitrović i njezin tim Maraske iz Zadra. Nakon dvije sezone nezaboravnih druženja, Prvenstvo Hrvatske u roštiljanju nastavlja se i ovoga proljeća u organizaciji 24sata i uz podršku PIK Vrbovca, Pan piva, Peveca, Škode, Labuda, Kiska, Jamnice, Vina Belje i Kotanyia.

Potraga za najuspješnijim roštilj-majstorima odvijat će se od 1. svibnja do 8. lipnja kroz niz natjecanja diljem Lijepe naše uz zabavni program, nagradne igre za posjetitelje i brojne novitete koje donosi 3. po redu izdanje borbe za Zlatni ćevap.

Prvo izlučno natjecanje, ujedno i svečano otvaranje Prvenstva, održat će se u četvrtak, 1. svibnja na zagrebačkom Bundeku na kojem će pred četveročlanim gastro sudom u sastavu  Branko Ognjenović, akademik kulinarstva (predsjednik), Irina Čulinović radiljska voditeljica i zvijezda Celebrity Masterchefa, Domagoj Jakopović Ribafish, urednik blog.hr-a i poznati ćevapoznalac i pivoljubac te Mario Periša potpredsjednik zbora fotoreportera Hrvatske, odmjeriti snage pet ekipa iz središnje Hrvatske. Gastro sud ocjenjivat će njihova jela pripremljena u pet kategorija: ćevapčići, kobasice, vratina, ražnjići i junetina, a bodovi od 1 do 10 dijelit će se za vizualni dojam, okus i pravilnu pripremu. Najbolje ocjenjena ekipa plasirat će se u veliko finale koje će se održati na Bundeku 8. lipnja, na kojem će se okupiti i pobjedničke ekipe ostalih regionalnih natjecanja (3.5. Zadar, 10.5. Osijek, 17.5. Novi Vinodolski, 31.5. Varaždin). Samo jednoj od njih pripast će jedinstvena gastro nagrada Zlatni ćevap te brojni pokloni sponzora.

Program počinje u 14 sati, voditelj je popularni HRT-ovac Frano Ridjan, a osim natjecatelja koji će Praznik rada provesti doista radno, svi ostali uživat će u bogatom gastro-edukativnom programu, originalnim nagradnim igrama te besplatnom koncertu grupe Begini. Posjetitelji će moći i sami ispeći svoj ručak u roštilj-parku koji će na Bundeku biti postavljen samo za ovu priliku, kao i kupiti svježe pripremljene grill delicije PIK Vrbovca i Pan pivo po nevjerojatno popularnim cijenama. Zlatni ćevap menu koji uključuje velike PIK Vrbovec ćevapčiće i Pan od 0,5 l tijekom trajanja cijelog 3. Prvenstva Hrvatske u roštiljanju prodavat će se za samo 25 kuna!

Prvenstvo Hrvatske u roštiljanju, jedino je gastro natjecanje u kojem amateri mogu pobijediti profesionalce.

P. R.